Ne čuvajte jela pod folijom

B. J.

02. 07. 2019. u 13:57

Prekrivanje hrane aluminijumskom folijom je štetno, jer pojedine bakterije ostaju na namirnicama i nakon kuvanja, a ostaje dovoljno vazduha bakterijama da se razmnožavaju

Не чувајте јела под фолијом

Depositphotos

Toplo vreme ubrzava proces kvarenja hrane, pa bi trebalo čim se prohladi nakon kuvanja da je stavimo u frižider. Na taj način jelo može ostati sveže i do četiri dana, ali je važno da se pravilno čuva.

Mnogi od nas samo ubace u frižider posudu sa hranom, pokrivenu aluminijumskom folijom, i tako je drže do sledećeg konzumiranja. Međutim, istraživanja su pokazala da je ovakav način skladištenja jela štetan. Pojedine bakterije, poput Bacillus cereus, ostaju na namirnicama i nakon kuvanja, a mrvice hrane na sobnoj temperaturi odlična su podloga za ove mikroorganizme, koji se brzo razmnožavaju, upozorava američki državni sekretarijat za zdravstvo.

Prekrivanje jela aluminijumskom folijom ostavlja dovoljno vazduha bakterijama da se razmnožavaju. Bolje rešenje je da hranu čuvamo u posudama u koje neće ulaziti vazduh, po mogućnosti sa vakuumskim poklopcem.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Niko

02.07.2019. 14:41

Ameri i njihovi naucnici... Pa oni ne znaju ni pilecu supu da spreme a kamo li nesto drugo

Preporodjen

02.07.2019. 15:05

Najobicnije tegle su zakon. Probajte, dobicete ih besplatno od dzema, kiselih krastavaca, ima ih i ogromnih, i malih. Peru se u masini, a staklo je prirodni materija.

Bgd

02.07.2019. 15:27

Na osnovu svih ovih komentara i preporuka ja sam odavno trebao da se preselim na onaj svet uništen od raznih bakterija, zaraženih komaraca, virusa i loše ishrane....