Stresu smo izloženi gde god se okrenemo, a, čini se, na poslu najviše. Da bismo ga, kao i nervozu, sveli na minimum, dovoljno je da svoj radni prostor oplemenimo biljkama. One ne samo da će svojim izgledom učiniti da prostor lepše izgleda, već će nam neke od njih doneti i sreću. Pitate se kako? Znano je da biljke pročišćavaju vazduh, a dokazano je da pojedine mogu da smanje negativne vibracije, emituju pozitivne i pomognu nam da ostanemo pribrani u stresnim situacijama. Evo nekih od njih:

JADE PLANT – CRASSULA OVATA

Prema feng šuiju, biljke sa zaobljenim lišćem donose bogatstvo i uspeh, a ova, još znana i kao "biljka novca", japanska je sadnica koja po verovanju pomaže finansijskom uspehu i prosperitetu.

LUCKY BAMBOO – SREĆNI BAMBUS

Iako se ovako zove, ova biljka uopšte nije bambus, već je iz porodice dracena. Veruje se da donosi veliko bogatstvo, zdravlje i mir u svakom prostoru, pa i u kancelariji. Održava se lako, a povremeno zahteva malo orezivanja.

PEACE LILIES – SPATIFILUM - LjILjAN MIRA

Izgleda egzotično a potrebno mu je veoma malo pažnje. Znan je kao osveživač vazduha, simbol pozitivnosti i dobre volje, a njegovi čvrsti cvetovi, prisutni tokom dužeg vremena, odlično se uklapaju u svaku kancelariju.

SREĆNI BAMBUS,CRASSULA OVATA

DRAGON TREE – ZMAJEVO DRVO

Donosi sreću na radnom mestu, uklanja toksine iz vazduha, a zanimljivo je da uopšte ne morate da ga zalivate. Dovoljno je da ga orošavate ili prebrišete s vremena na vreme vlažnom krpom. Njegovoj popularnosti doprinosi i to što ne zahteva direktno izlaganje sunčevoj svetlosti.

ZMAJEVO DRVO, LjILjAN MIRA

ENGLISH IVY – ENGLESKI BRŠLjAN

Najefikasniji je prirodni čistač vazduha, a može da odstrani i najteže zagađivače, pa je odličan izbor za kancelarije u kojima je smanjen ili ne postoji dovod svežeg vazduha. Odlično "upija" duvanski dim.