Šta je to zapravo, i kako funkcioniše ?

Apsorber vlage je efikasno i jednostavno rešenje za eliminaciju suvišne vlage u svim prostorijama. Bešuman, neupadljiv, ne troši nikakvu energiju.

Apsorber vlage je plastična kutija (dimenzija 16 x 20cm, visine 14cm) koja se postavi na bilo kom mestu u prostoriji, i ukoliko ima suvišne vlage, apsorbuje je i sakuplja u donjem, providnom delu posude.

U gornjem delu apsorbera nalazi se tableta sa higroskopnom solju (kalcijum-hlorid) koja prirodnim putem vezuje samo suvišnu vlagu iz vazduha (kada je relativna vlažnost vazduha veća od 65%).

Stalnim korišćenjem apsorbera vlage preventivno se čuva zdravlje ukućana i sprečava nastanak astme i alergija.

* Sprečava pojavu kondenzacije, a samim tim i buđi

* Isušuje vlažne podrumske zidove u nedovoljno ventilisanim prostorijama

* Sprečava pojavu plesni, kao i neprijatnog mirisa u ormanima sa odećom

* Sprečava nastanak mikrospora buđi i bakterija koje izazivaju alergije i infekcije disajnih puteva

* Stvara idealnu klimu za astmatičare i reumatske bolesnike.

* Štiti osetljive elektronske uređaje kao što su televizori, računari, kopir aparati, foto aparati i sl.

*U slučaju poplave u stanu ili pucanja cevi, ubrzava proces isušivanja zidova

* Neizostavno potreban uređaj za korišćenje u vikendicama i kamp-prikolicama i čamcima, naročito ukoliko se duže vremena ne koriste


Nakon koliko dana su rezultati vidljivi i koji je rok trajanja?

U veoma vlažnim prostorijama već posle desetak dana može se primetiti efikasnost dejstva Apsorbera vlage. Višak ambijentalne vlage se vezuje za kristale soli u tableti. Smanjivanje količine vlage u prostoriji direktno utiče na sprečavanje pojave kondenza (odnosno buđi), truljenje materijala, vlaženje zidova…

SA APSORBEROM VLAGE Korišćenjem Apsorbera vlage sprečavate neželjena dejstva koja stvara suvišna vlaga i time omogućavate zdraviji život i duži vek trajanja predmeta.

Ne troši nikakvu energiju (ni struju ni baterije) i ne ispušta nikakav miris niti paru. Prilikom postavljanja tablete na rešetku, istisnuti tabletu iz otvorene kesice trudeći se da tableta ne dođe u dodir sa kožom.

BEZ APSORBERA VLAGE Suvišna vlaga se zadržava na hladnim zidovima, tepisima, nameštaju, odeći i knjigama, čime omogućava povećano stvaranje alergena, grinja i bući koji narušavaju zdravlje i oštećuju predmete.Vazduh sa povećanom koncentracijom vlage prolazi kroz rešetkasti poklopac i hemijski se vezuje za so u tableti. Tableta se postepeno topi (rastvara) i pretvara u želatinoznu tečnost koja se sakuplja u donjoj posudi a dejstvo jedne tablete traje 1-4 meseca u zavisnosti od koncentracije vlage i temperature vazduha u prostoriji.

Kada se tableta istroši a posuda sa prikupljenom tečnošću napuni (maksimalno do jednog litra), potrebno je prosuti tečni sadržaj u kanalizaciju (ali ne u septičku jamu), isprati posudu i rešetku, osušiti ih, a zatim staviti novu dopunsku tabletu.


Kada se koncentracija vodene pare u prostoriji spusti do optimalnih 50% – prestaje dejstvo apsorbera vlage, čime je sprečeno preterano isušivanje vazduha u prostoriji. Dejstvo apsorbera se ne može videti trenutno, već nakon nekoliko dana, odnosno nedelja. Pravi rezultati su vidljivi tek nakon nekoliko meseci neprekidnog korišćenja.

APSORBER VLAGE SE MOŽE KORISTITI ZA: Dnevne sobe; Spavaće sobe; Kuhinje; Dečije sobe; Kupatila; Garderobe; Vikendice; Kamp prikolice; Podrume; Garaže; Čamce; Jahte..

Apsorber vlage možete postaviti na bilo kom mestu (na polici, plakaru, podu…), ali ga treba držati dalje od domašaja dece kako ne bi prevrnuli posudu i prosuli prikupljenu tečnost. Obratite pažnju da sakupljena tečnost ili tableta ne dođu u dodir sa metalom, kožom, tkaninom ili tepihom. Kada se tableta potpuno istroši, potrebno ju je zameniti novom

Dopunske tablete se mogu nabaviti na istim prodajnim mestima kao i apsorber vlage

(PR)