Nema boje koja više asocira na toplinu i jesen od narandžaste. Boja bundeve i opalog lišća je odlična u enterijeru jer je topla, pa je odličan kontrast hladnoći jeseni. Dekorateri kažu da je zahvalna za kombinovanje i savetuju da se prilikom uređenja pridržavate sledećih pravila:

*Dnevna soba - Ako želite samo sezonsku, umesto trajne promene enterijera, investirajte u jeftinije komade, poput jastučića na garnituri za sedenje. Ali, ako čeznete za većim promenama, zamenite tepih, zavese, fotelju.

*Kuhinja - Cela kuhinja u narandžastoj boji može izgledati suviše agresivno, ali ako obojite samo jedan element, dobićete upečatljiv prostor. Poznato je da ova boja budi čula i pojačava apetit, a odlično se slaže uz bele kuhinjske delove. Ako vam je suviše agresivna u nameštaju, nabavite umetnička dela ili fotografije sa daškom narandžaste jer će tako prostor živnuti.

*Spavaća soba - Ne preterujete sa narandžastom u spavaćoj sobi jer može da remeti san. U prostoriji za odmor opredelite se za detalje u ovoj jarkoj boji, na primer jastučiće, stolicu, deo zida ili, najjednostavnije, posteljinu.

*Kupatilo - Ova prostorija delovaće šik ako stavite staze i sitnice u jarko narandžastoj boji, pogotovo ako vam je kupatilo belo.

Savet plus: Osećaj topline stvaraju i jesenji detalji - pletene korpe, mnoštvo jastučića na trosedu, slika ili fotografija prirode, činija sa šišarkama i opalim lišćem.