MOŽDA prethodnih meseci nije bilo mnogo razloga, osim modnog, za nošenje šešira, naročito onih sa prevelikim obodom kakve su nam za ovo leto pripremili modni dizajneri. Ipak, to ne znači da narednih dana neće biti prilike da ispoštujete jedan od upečatljivijih ovosezonskih trendova.

Neprolazni "panama" šešir, veoma lagan, beli ili bež, možete da kombinujete bukvalno uz sve: farmerke i običnu belu majicu, romantičnu cvetnu haljinu, pantalone i košulju... Pečat celom stilu daje traka odnosno mašna na šeširu, bilo da je jednobojna ili dezenirana. Interesantno je to da je ova vrsta šešira nastala u Ekvadoru, ali je za njegov naziv zaslužan nekadašnji predsednik SAD Teodor Ruzvelt, koji je tokom nadgledanja izgradnje Panamskog kanala na glavi imao baš jedan primerak ovog šešira, napravljenog od specijalne vrste palminog drveta.

Moderni su i dvobojni šeširi sa velikim obodima, koji će vam dati notu misterioznosti i elegancije, kao i predimenzionirani slamnati sa neobrađenim ivicama kojima je, ipak, mesto najpre na plaži. Od njegovog obima zavisiće i stepen zagonetnosti koju želite da emitujete na okolinu.

Osim slamnatih, za boravak kraj mora ili reke preporučuju se i veliki platneni, naročito u nekoj od aktuelnih jarkih boja. Kada je reč o gradskom stajlingu, zapažen izbor biće "fedora" šešir, naročito ako na uskom obodu ima nekakav print.