Šećer stvara bore
05. 01. 2018. u 09:20
Ukoliko želite da usporite proces starenja, šećer iz ishrane apsolutno treba da izbacite jer on ubrzava propadanje elastina i kolagena, proteina ključnih za zdravlje kože
Shutterstock
Šećer ubrzava propadanje elastina i kolagena, proteina ključnih za zdravlje kože, a ubrzava i proces stvaranja bora. Stoga, ukoliko želite da usporite proces starenja, šećer iz ishrane apsolutno treba da izbacite, ističe američki dermatolog dr Frederik Brant.
- Već posle deset dana bez šećera mogu da se uoče manje pozitivne promene na koži, a posle godinu dana nabolje se u potpunosti menja i izgled celog tela. To je zato što se prilikom konzumiranja šećera stvaraju molekuli koji štetno deluju na kožu. Da bismo ih neutralizovali treba piti zeleni čaj bogat antioksidansima - objašnjava dr Brant.
Kuru podmlađivanja treba početi sa ishranom bez ijednog slatkog sastojka. Čak treba izbaciti i med, fruktozu i zaslađivače. Treba se čuvati i skrivenih šećera u alkoholnim i bezalkoholnim pićima. Tokom čišćenja organizma treba izbegavati pšenične proizvode, jer za vreme varenja oslobađaju šećer. Kao i kvasac, povrće bogato skrobom kakav su krompir i slatko voće. Ali zato, bez ograničenja treba da se jedu zelene jabuke, borovnice, brokoli, smeđi pirinač, meso i riba.
Brutus
05.01.2018. 10:22
Ljudi uporno mešaju kiselost voća sa sadržajem šećera. Kisele višnje imaju isto šećera kao i njslađe kajsije, a zelena jabuka (granny smith) ima isti sadržaj šećera kao i one jabuke koje vam se čine slađim
Komentari (1)