OVAJ jelovnik namenjen je ženama koje žele da smršaju u struku i gornjem delu tela. Dnevni meni sadrži oko 1.300 kalorija, a za nedelju dana može da se "skine" od jednog do dva kilograma.

Kako biste oblikovali struk i sačuvali zdravlje, trebalo bi početi sa izbegavanjem hrane koja je ukusna, ali pre svega nezdrava, kao što su suvomesnati proizvodi, masni sirevi, slatkiši, slane grickalice i testenina.

Dijeta je bazirana na svežem voću i povrću, mlečnim proizvodima sa niskim procentom masti, ribi, belom mesu i integralnim žitaricama. Kao začin trebalo bi koristiti biljna ulja od maslina, kukuruza, suncokreta ili soje, najviše tri kašičice aromatične trave dnevno. Potrebno je soliti minimalno i piti najmanje dva litra vode dnevno, najbolje mineralne, negazirane.

PRVI DAN

Doručak: šoljica jogurta i tri keksa od integralnih žitarica

Ručak: 70 g špageta u sosu od paradajza, 200 g salate od mešanog povrća

Večera: 100 g belog pilećeg mesa sa roštilja, 250 g kuvanog povrća (tikvice, spanać, blitva), kriška integralnog hleba

DRUGI DAN

Doručak: šoljica zelenog čaja, 150 g sveže ceđenog soka od šargarepe, šoljica nemasnog jogurta, kriška integralnog hleba

Ručak: 200 g zelene ili kupus salate, 70 g testenine sa povrćem

Večera: manja porcija supe od povrća, 80 g kuvane šunke, dva kuvana krompira

TREĆI DAN

Doručak: šoljica kafe, dva integralna keksa

Ručak: 100 g kuvanog pirinča, 100 g povrća na žaru, 150 g kuvanog spanaća, kriška integralnog hleba

Večera: 100 g telećeg pečenja začinjenog sokom od limuna, 200 g kuvane blitve, tri integralna krekera

ČETVRTI DAN

Doručak: šoljica kafe, šoljica nemasnog mleka sa dve kašike muslija

Ručak: 80 g testenine pomešanih sa 50 g tikvica proprženih u tiganju sa glavicom crvenog luka, 200 g salate od kuvanih krompira i šargarepe

Večera: omlet od dva jajeta, 100 g kuvanog spanaća i 200 g kuvanog povrća po želji, jedna kriška integralnog hleba

PETI DAN

Doručak: šoljica zelenog čaja, četiri integralna keksa

Ručak: 80 g špageta sa povrćem, 250 g zelene salate sa paradajzom začinjene origanom

Večera: 200 g ribe sa roštilja, 200 g mešanog kuvanog povrća (šargarepa, krompir i tikvice), kriška integralnog hleba