Kuvano vino leči prehladu

T. L.

05. 02. 2017. u 14:17

Crno vino kuvano sa aromatičnim začinima i medom je i ukusno i lekovito. Bogatstvo vitaminom C čini ga melemom za jačanje imuniteta, a sastojci koji se dodaju pospešuju antivirusno delovanje

Кувано вино лечи прехладу

AKO vas je uhvatila prehlada ili samo želite da se ugrejete u ovim hladnim danima, skuvajte čašu crnog vina sa aromatičnim začinima i medom, jer je ne samo ukusno, nego i lekovito. Bogatstvo vitaminom C čini ga melemom za jačanje imuniteta, a sastojci koji se dodaju pospešuju antivirusno delovanje.

Priprema je vrlo jednostavna. Zagrejte čašu vina, a potom dodajte čašu vode, kašiku meda, malo bibera, četiri komada karanfilića, kašičicu cimeta, prstohvat muskantnog oraščića i koru od narandže. Sve to kuvajte na blagoj temperaturi i kada se zagreje, a pre nego što proključa, skinite sa ringle. Možete da dodate i đumbir i limun, koji su takođe bogati vitaminom C i napitku daju još potpuniji ukus.

Popijte vino dok je toplo, a pošto ćete se posle ovog "eliksira" sigurno malo preznojiti, izlaske odložite za bolje dane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vukica

05.02.2017. 17:39

@Milos Maljevic - U pravu ste! U ovom napitku gotovo da nema vitamina C, jer se razara već na temperaturama iznad 60 stepeni Celzijusa, a i ono što stvarno vredi u medu, kuvanjem se obezvredi. I pored toga, kod nas se kuvano vino sa biberom i drugim dodacima često koristi u borbi protiv prehlade. Da li stvarno pomaže, samo Bog zna!