I bogati plaču - kaže jedna izreka, ali ljudi teško saosećaju sa imućnima. Pa ipak, da nije lako biti bogat dokazuje podatak da u Americi cvetaju firme kojima je cilj da pomognu novopečenim bogatašima da se naviknu na novi način života. Vlasnik jedne od njih dr Džim Grubman kaže da se bogataši susreću sa zavišću i da im je često potrebna pomoć kako bi izašli na kraj sa svakodnevnim problemima.

Jedan od njih je česta stigmatizacija bogate dece, pogotovo ako su jedina u društvu. Kad vidimo da se neko penje od radničke ili srednje klase ka klasi bogataša, mi mu najpre aplaudiramo, primećuje Grubman.

- Ali onda pomislimo kako ih je novac promenio i tada se umesto poštovanja rađa bes - kaže Grubman i savetuje bogate roditelje kako da vaspitavaju decu. - Veoma je važno da ova deca prihvate realnost i da se dobro osećaju u svojoj koži. Kad ih na igralištu vršnjaci začikuju "Ti si bogat", ne treba da poriču, već da jednostavno kažu "Ne mogu protiv toga". Deca, kakva god da su, ne treba da rastu postiđena, niti da se izvinjavaju zbog porodice u kojoj su rođena.