Ako ne znate šta vam se dešava unutar tela, dobro pogledajte svoje bore. Lice je ogledalo duše i knjiga koja lako može da se pročita. Svaka utisnuta bora nešto znači, kažu stručnjaci. Osim što su vidljivi znak starenja, bore odaju ličnost i njeno proživljeno iskustvo. Odražavaju unutrašnju patnju, iskušenja, a neke ukazuju i na zdravstvene probleme. Ukoliko naučite da ih prepoznate, možda ćete lakše razumeti osobu na čijem licu se nalaze.

* Sitne borice uz spoljne uglove očiju ukazuju na glavobolju i bolove u očima. Mogu biti i odraz poigravanja sa suprotnim polom i odricanje od ljubavi. Ispoljavaju i osećaj stida.

* Bore ispod oka, tačno u ravni zenice, povezane su sa tužnim mislima, nezadovoljstvima, nemogućnošću izražavanja ličnih osećanja. Bore ispod očiju uopšte mogu da ukazuju i na moguće probleme u radu bubrega.

* Uspravna bora koja polazi od sredine obrva odslikava osobe koje teško podnose autoritete. One su čvrste i odlučne, uživaju u osećaju moći i lične sposobnosti. Kada ne uspeju da postignu ono što žele, obuzima ih osećaj nemoći.

* Dve ravne bore koje idu od unutrašnjih ivica obrva prema čelu ukazuju na moguće probleme u radu jetre. Povezuju se i sa nervnom napetošću i otežanom sposobnošću donošenja odluka.