NEKAD je cigareta u ustima bila simbol seksepila, moći, bunta, ali ta vremena su prošlost. Svaka druga žena ne želi da se zabavlja sa pušačem, pokazalo je istraživanje sprovedeno među hiljadu samaca, među kojima je bilo 57 odsto nepušača, 24 odsto pušača i 19 odsto korisnika elektronskih cigareta.

Čak 70 odsto žena reklo je da ih duvanski dim odbija, a njih 56 odsto da se ne bi zabavljalo sa pušačem. Pripadnici jačeg pola su malo tolerantniji, pa je 46 odsto muškaraca naglasilo da se ne bi zabavljalo sa ženom koja puši, dok je 65 odsto reklo da je pušenje neprivlačno.

Na pitanje zašto se ne bi zabavljali sa pušačem, najveći broj ispitanika - 91 odsto, naveo je neprijatan miris cigarete. Za njih 75 odsto razlog je strah zbog pasivnog pušenja kojem bi bili izloženi. Svesni su toga izgleda i pušači, pa 40 odsto njih ne bi na aplikacijama za upoznavanje otkrilo da uživa u duvanskom dimu.

Većina ispitanika takođe je rekla da su im i korisnici elektronskih cigareta neprivlačni, među njima 55 odsto žena i 44 odsto muškaraca.