Ludo testo - čudo od testa! Možete ga držati u frižideru i do 7 dana i koristiti kad god vam zatreba
04. 11. 2019. u 10:45
Čuva se u plastičnoj kesi, a može narasti toliko da je probije. Evo kako se ovo popularno testo priprema
Depositphotos
IAKO niko sa sigurnošću ne može reći kako je ludo testo dobilo ime, logika nalaže da “raste kao ludo”. Čuva se u plastičnoj kesi, a može narasti toliko da je probije. Ako se to dogodi, prepolovite ga i prebacite u kesu.
Evo kako se ovo popularno testo priprema
SASTOJCI:
500 g glatkog brašna
500 g oštrog brašna
4 dl mleka
1 kocka kvasca
1 jogurt
2 jajeta
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
2-3 kašičice soli
PRIPREMA:
U mlako mleko dodajte razmrvljeni kvasac, pa ga ostavite da se aktivira. Na radnoj površini napravite gomilicu od brašna pomešanog s praškom za pecivo, pa u sredinu dodajte ostale sastojke i umesite testo. Prema potrebi dodajte još brašna ili mleka tako da testo ostane mekano (zavisi od brašna jer svako drugačije upija).
Unutrašnjost čiste plastične kesice dobro nauljite, pa stavite testo u kesu, istisnite višak vazduha, zavežite i stavite u frižider. Čuvajte ga do sedam dana i vadite po potrebi.