Trikovi za ukusnije meso

S. D.

09. 07. 2019. u 14:30

Lepo vreme je sjajna prilika da sa porodicom ili prijateljima uživate u prirodi uz roštilj

Трикови за укусније месо

Depositphotos

LEPO vreme je sjajna prilika da sa porodicom ili prijateljima uživate u prirodi uz roštilj. Ali za dobar roštilj, osim kvalitetnog mesa i začina, potrebno je znati i neke trikove.

Veliki crni luk isecite na pola i njime istrljajte rešetke roštilja. To će vam omogućiti da ga kasnije lakše očistite, a meso će imati dodatnu aromu, kao i ako stavite preko nekoliko grančica ruzmarina. Kako bi meso bilo dovoljno sočno, dok se peče stavite preko njega kocku leda. Posle uživanja u jelu, sledi čišćenje grila. To ćete najlakše uraditi čim se roštilj ohladi, tako što ćete rešetke istrljati aluminijumskom folijom, a zatim ga oprati kao što to uvek činite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije