POSLASTICA KOJA SE SPREMA ZA 10 MINUTA: Ukusna i brza torta za nenajavljene goste
15. 06. 2019. u 12:28
Svi ljubitelji baunti čokoladice sada mogu da uživaju u baunti kolaču, čija je priprema brza i laka. Idealan je kada vam dođu nenajavljeni gosti jer se priprema za samo 10 minuta
Foto Google
Sastojci: 300 g mlevenog keksa, 200 g crne čokolade, 100 ml mleka
Fil: 500 ml mleka, 80 g pšeničnog griza, 100 g šećera, 200 g kokosa
Glazura: 100 ml slatke pavlake, 100 g crne čokolade, 40 g putera
Priprema: Čokoladu izrendajte i dodajte je u mleveni keks. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte mleko i promešajte. U kalup za tortu stavite keks i rasporedite ga ravnomerno. Pritisnite ga rukama kako biste dobili ravnu površinu.
U šerpu stavite pola litra mleka, šećer i pšenični griz, promešajte i stavite da se kuva. Povremeno mešajte kako mleko ne bi zagorelo. Mešajte dok se fil ne zgusne. U skuvani griz stavite kokos i promešajte. Fil nanesite na keks. Kada se fil ohladi prelijte ga glazurom koju ste napravili od slatke pavlake, crne čokolade i putera.
Ostavite da se sasvim ohladi.
(Klix.ba)