Dijeta koja skida salo na stomaku
06. 04. 2019. u 09:59
Uz smanjeni unos kalorija, neophodna je i fizička aktivnost. Iako je veoma efikasan ovaj plan obroka ne bi trebalo primenjivati duže od tri nedelje
Depositphotos
ISTRAŽIVANjA su pokazala da je za brzo skidanje sala sa stomaka najvažnija kombinacija uravnotežene ishrane i specifičnih vežbi. U zavisnosti od toga koliko masnih naslaga se nalazi u problematičnoj zoni, toliko brzo će dijeta delovati.
Na početku je potrebno da se lagano prilagođavate na režim, dok je nakon toga neophodno smanjivanje porcija, kako bi topljenje sala na stomaku bilo intenzivnije. Isplanirajte obroke tako da vam se večera završi do 18 časova. Izbegavajte proizvode od belog brašna, sokove, slatkiše i grickalice.
Čak i najbolja brza dijeta za skidanje sala sa stomaka je nezamisliva bez telesnih vežbi. Ovaj režim biće efikasniji ako se sprovodi uz povećanu fizičku aktivnost. Ne morate da radite vežbe za stomak, ali jedan sat pešačenja doprineće većem sagorevanju kalorija, samim tim i bržem topljenju sala.
Iako je veoma efikasna, ne preporučuje se primena ove dijete duže od tri nedelje, ali za postizanje efekta ovaj režim ishrane bi trebalo da praktikujete bar 14 dana.
PRVI DAN
Doručak: parče hleba od heljde sa namazom od maslina, mladi sir 50 g sa salatom od paradajza, probiotski jogurt 180 ml
Ručak: čorba od šampinjona, belo pileće meso na žaru, blanširana blitva s krompirom, belim lukom i maslinovim uljem, tost hleb namazan pikant senfom
Večera: šampinjoni punjeni trapistom i vrlo malo pečenice, rukola salata s paradajzom i maslinovim uljem
DRUGI DAN
Doručak: integralna kifla sa namazom od pavlake i sitno seckanim mladim lukom, rotkvice, nemasni jogurt 180 ml
Ručak: dinstani grašak, pileća džigerica na žaru 50 g, spanać u mleku, salata od cvekle, parče hleba od mešanog integralnog brašna, limunada
Večera: pita od integralnih kora, spanaća i sira
TREĆI DAN
Doručak: štapići od integralnog brašna, mladi sir 50 g, paradajz, kefir 100 g sa medom (jedna kašičica) i cimetom
Ručak: čorba od povrća s kiselim mlekom, juneća šnicla 150 g, pire-krompir, rotkvice
Večera: paprikaš sa njokama, zelena salata s maslinovim uljem i limunom
ČETVRTI DAN
Doručak: integralni tost sa namazom od kikirikija i paradajzom, salata od crvenog grejpa, zeleni čaj sa medom
Ručak: bistra supa od koske s domaćim rezancima, tikvice pohovane kukuruznim grizom, integralni tost
Večera: bela riba pripremljena u foliji i prelivena maslinovim uljem, sa belim lukom i peršunom, parče integralnog hleba
PETI DAN
Doručak: kačamak s mladim sirom, probiotski jogurt 180 ml
Ručak: čorba od spanaća s kiselim mlekom, pileći batak, paradajz salata
Večera: grilovani plavi patlidžan posut peršunom i belim lukom preliven sosom od senfa i maslinovog ulja, uz salatu od karfiola i sok od paradajza