Deserti za ljubitelje kokosa
28. 03. 2019. u 19:28
Probajte: crno-beli rolat, čokoladne čupavce, pesak tortu, bele bombice, baunti kolač
Depositphotos
CRNO-BELI ROLAT
Potrebno je:
Crni fil: 250 g mlevenog keksa, 100 g čokolade za kuvanje, 150 g šećera, 1,5 dl mleka
Za beli fil: 1/2 margarina, 150 g šećera u prahu, 100 g kokosa
Dobro pomešajte istopljenu čokoladu, keks, šećer i mleko, a zatim smesu istanjite na celofanu. Margarin i šećer u prahu umutite penasto, dodaje kokos i sve dobro sjedinite. Beli fil stavite preko crnog, uvijte u rolat i dobro ga ohladite u frižideru.
ČOKOLADNI ČUPAVCI
Potrebno je: 2 jajeta, 17 kašika šećera, 17 kašika mleka, 17 kašika ulja, 17 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, 200 g kokosa
Za fil: 50 g margarina, šoljica mleka, 100 g čokolade

Umitite jaja i šećer, dodajte mleko, ulje, brašno, pecivo, vanilin šećer i ispecite koru. Istopite margarin, mleko i čokoladu. Ohlađeni kolač isecite na kocke i svaku umočite u čokoladni fil, a zatim uvaljajte u kokos.
PESAK TORTA
Potrebno je: 2 l mleka, 12 kašika šećera, 6 pudinga od vanile, 2 margarina, 250 g šećera u prahu, 300 g mlevenog keksa, 250 kokosa, 300 g mlevenih oraha, 3 kesice šlaga

Skuvajte puding u 2 litra mleka sa šećerom, a kada se ohladi dodajte margarin umućen sa šećerom u prahu i sve dobro sjedinite. Fil podelite na tri dela. U prvi stavite keks, u drugi kokos, a u treći orahe. Umitite tri šlaga i filujte tortu.
BELE BOMBICE
Potrebno je: 250 g maslaca ili margarina, 200 g šećera u prahu, 250 g mlevenog keksa, 100 g kokosa, 100 g kokosa (za kuglice), 100 g čokolade (crne ili mlečne), malo mleka ili soka

Umutite margarin i šećer u prahu, dodajte keks, kokos, istopljenu čokoladu i mleko ili sok po potrebi. Sve dobro sjedinite, napravite kuglice i svaku uvaljajte u kokos.
BAUNTI KOLAČ
Potrebno je: 3 jajeta, 150 g šećera, 150 g brašna, 3 kašike kakaa, 1 dl ulja, 4 kašike mleka, 1 vanilin šećer, 1/2 kašičice praška za pecivo, 4 dl mleka (za preliv)
Za fil: 2 dl slatke pavlake, 3 kašike šećera, 400 g kisele pavlake, 8 kašika šećera u prahu, 8 kašika kokosa
Za glazuru: 150 g čokolade, 4 kašike ulja

Umutite penasto jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte ulje, mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo i sve lagano promešajte. Kolač pecite otprilike 20 minuta na 180 stepeni. Čim ga izvadite iz rerne prelijite ga mlekom. U posebnoj činiji dobro pomešajte kiselu pavlaku i šećer u prahu, dodajte kokos i šlag od slatke pavlake i šećera. Sve dobro sjedinite i fil stavite preko ohlađenog biskvita. Istopite čokoladu sa uljem na pari. Kada se malo prohladi prelijte preko kolača. Ohlađenu poslasticu isecite na kocke ili štanglice.
Pera
28.03.2019. 20:28
Jos da ste Srbi pa da u velikom postu dajete recepte za posna jela, bilo bi bolje i za vas i za nas !
Komentari (1)