Ništa bez mesa

26. 03. 2019. u 17:54

Probajte: marinirani biftek, pikantni gulaš, mleveno meso sa testom, svinjetinu sa povrćem

Ништа без меса

Depositphotos


MARINIRANI BIFTEK


Potrebno je: 4 bifteka, 2 dl sosa za mariniranje mesa, 1 dl sveže isceđenog soka od pomorandže, 4 čeri paradajza, 2 kašike meda, 2 kašičice narendane pomorandžine kore, glavica crnog luka, kašika skrobnog brašna


Pomešajte sos, brašno, sok od pomorandže i narendanu koru i dobro umutite. U tiganju zagrejte ulje, kratko propržite meso, pa dodajte luk. Dinstajte samo desetak minuta, dodajte med i prelijte sosom sa sokom i brašnom. Neka se krčka još pet minuta, pa poslužite uz čeri paradajz i pomfrit ili pire krompir - po ukusu.


PIKANTNI GULAŠ


Potrebno je: 300 g svinjetine ili govedine, glavica crnog luka, 150 g šargarepe, 2 paprike, 200 g paradajza iz konzerve, 2 kašike paradajz pirea, 2 kašike maslinovog ulja, 150 ml povrtnog bujona, kašičica šećera, so, biber, 400 g testenine


U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i kratko propržite iseckani luk i šargarepu, sipajte šećer i mešajte dok se ne karamelizuje, pa ubacite komadiće mesa. Dodajte povrtni bujon, paradajz iz konzerve i paradajz pire i dinstajte na umerenoj temperaturi, povremeno mešajući. Začinite po želji, dodajte vodu i kuvajte dok meso ne počne da se raspada.

MLEVENO SA TESTOM


Potrebno je: 500 g mlevenog mesa, 5 kriški slanine, 2 dl soka od paradajza, 3 paradajza iseckana na kocke, 150 g testenine, glavica crnog luka, so, biber


U tiganju zagrejte malo ulja, dodajte iseckani luk i slaninu i dinstajte kratko na umerenoj temperaturi. Umešajte mleveno meso i paradajz, dinstajte desetak minuta. Dodajte sok od paradajza, posolite i pobiberite, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok se dobro ne ukrčka. Skuvajte testeninu i pomešajte je sa mesom.

SVINjETINA SA POVRĆEM


Potrebno je: 600 g svinjetine, 300 g mešanog smrznutog povrća, 2 struka mladog luka, glavica crnog luka, jaje, so, biber


Meso začinite i narežite na kockice. U tiganju zagrejte ulje, dodajte meso i pržite pet minuta. Umešajte seckani crni luk i smrznuto povrće, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Začinite i povremeno promešajte. Dodajte umućeno jaje, promešajte, pa posle dva minuta umešajte iseckani mladi luk, dinstajte još pet minuta i sklonite sa ringle. Servirajte uz krompir zapečen u rerni ili pire.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije