Ne izbegavajte svinjsku mast
25. 03. 2019. u 13:44
Istraživanja su pokazala da svinjska mast sadrži 33 odsto manje zasićenih (loših) masti od maslaca, čak dva puta više dobrih i tri puta više omega 3 masnih kiselina
Depositphotos
MADA svinjska mast nije često zastupljena u ljudskoj ishrani, stručnjaci smatraju da je ne treba izbegavati, jer je dobra za naše zdravlje. Istraživanja su pokazala da sadrži 33 odsto manje zasićenih (loših) masti od maslaca, čak dva puta više dobrih i tri puta više omega 3 masnih kiselina.
Pojedini nutricionisti preporučuju maslinovo ulje kao primarni izvor masnoća u ishrani, ali smatraju da bi svinjska mast mogla da zauzme drugo mesto na toj listi. Još jedan razlog za to je i činjenica da je mast bogata vitaminom B i mineralima.
Ukoliko niste probali specijalitet iz detinjstva vaših roditelja, bake ili deke, namažite mast na hleb, stavite preko malo aleve paprike i uverićete se zašto im je to bio omiljeni obrok.
Potrebno je jos zbog ukusa dodati
25.03.2019. 14:59
Pored aleve paprike dodati sitno seckani crni luk.
Hleb i mast i sitno sečen crni luk,takodje.
Svinjska mast zdrava za sve od mladih do starih, kakav maslac, kakvi margarini, ni uje mu nije ravno, deci preporučujem mast, hleb, i crvenu papriku,
Konzumirajte tecnost za sudove,dokazano manje otrovno od cijanida i antraksa...U tom rangu je to istrazivanje i ujedno ovakav artikal...Covek ne odustaje od laganja samog sebe samo da bi opravdao konzumaciju nezdrave a ukusne hrane...
Hljeb,mast i šećer.
Komentari (5)