Ne izbegavajte svinjsku mast

S. D.

25. 03. 2019. u 13:44

Istraživanja su pokazala da svinjska mast sadrži 33 odsto manje zasićenih (loših) masti od maslaca, čak dva puta više dobrih i tri puta više omega 3 masnih kiselina

Не избегавајте свињску маст

Depositphotos

MADA svinjska mast nije često zastupljena u ljudskoj ishrani, stručnjaci smatraju da je ne treba izbegavati, jer je dobra za naše zdravlje. Istraživanja su pokazala da sadrži 33 odsto manje zasićenih (loših) masti od maslaca, čak dva puta više dobrih i tri puta više omega 3 masnih kiselina.

Pojedini nutricionisti preporučuju maslinovo ulje kao primarni izvor masnoća u ishrani, ali smatraju da bi svinjska mast mogla da zauzme drugo mesto na toj listi. Još jedan razlog za to je i činjenica da je mast bogata vitaminom B i mineralima.

Ukoliko niste probali specijalitet iz detinjstva vaših roditelja, bake ili deke, namažite mast na hleb, stavite preko malo aleve paprike i uverićete se zašto im je to bio omiljeni obrok.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Pera Detlić

25.03.2019. 16:24

Svinjska mast zdrava za sve od mladih do starih, kakav maslac, kakvi margarini, ni uje mu nije ravno, deci preporučujem mast, hleb, i crvenu papriku,

Neutralac

25.03.2019. 17:02

Konzumirajte tecnost za sudove,dokazano manje otrovno od cijanida i antraksa...U tom rangu je to istrazivanje i ujedno ovakav artikal...Covek ne odustaje od laganja samog sebe samo da bi opravdao konzumaciju nezdrave a ukusne hrane...