Zaleđene kockice vina
15. 02. 2019. u 21:24
Neki kuvari ne preporučuju vina za kuvanje jer su suviše slana, a otvarati svaki put novu bocu kvalitetnog vina se ne isplati
Depositphotos
Neki kuvari ne preporučuju vina za kuvanje jer su suviše slana, a otvarati svaki put novu bocu kvalitetnog vina se ne isplati. Zato, kad vam ostane vina, zaledite kockice pa ih dodajte kad kuvate rižoto, pastu, ribu, soseve, marinade.
- Kad je sos redak, obično posežemo za brašnom da bismo dobili odgovarajuću teksturu, ali suviše brašna daje pomalo sirov ukus. To možete da izbegnete ako umesto brašna dodate prezlu.
- Ne objašnjavajte i ne izvinjavajte se. Osim ako jelo nije kompletni promašaj, mala je verovatnoća da će drugi primetiti da rižoto nije dovoljno pobiberen, a da je u čorbu moglo da se doda još peršuna.
- Ma koliko da ste dobri u kuhinji, znajte da neke stvari gotovo nikad ne možete da napravite tako dobro kao profesionalci, pa slobodno kupite kroasan, lisnato testo ili hleb od kiselog testa.