KULINARSKI TRIKOVI: Snežno beli karfiol

M. D.

04. 02. 2019. u 17:00

Da bi jelo bilo što ukusnije, primenite neki od kulinarskih trikova profesionalaca

КУЛИНАРСКИ ТРИКОВИ: Снежно бели карфиол

Depositphotos

PODRAZUMEVA se da svaka domaćica želi da zablista u kuhinji. Ipak, jelo često ne ispadne onako kako smo želeli. Da bi bilo što ukusnije, primenite neki od kulinarskih trikova profesionalaca.

- Kuvari sole svaku namirnicu pojedinačno u svakoj fazi kuvanja. Ovo pogotovo važi za šnicle. Posolite ih više nego što ste prvobitno mislili.

- Nikad ne stavljajte vrelu hranu u frižider. Neka se prvo ohladi na sobnoj temperaturi.

- Braon pirinač potopite preko noći kako biste ga sutradan lakše skuvali, jer je njemu potrebno mnogo vremena da se skuva.

- Kako bi karfiol zadržao belu boju, u vodu u kojoj ga kuvate dodajte malo mleka.

- Pola kašičice soli koju dodate u testo poboljšaće mu ukus.

- Da biste sprečili da rižoto postane gnjecav, pokrijte ga krpom čim skinete šerpu sa vatre, jer će ona upiti višak vlažnosti.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije