Za 15 dana 15 kilograma manje

21. 01. 2019. u 11:28

Ovaj jelovnik prilagođen je osobama sa bolestima srca i krvnih sudova

За 15 дана 15 килограма мање

Depositphotos

Restrikcija ishrane po ovom režimu predviđena je za ljude sa tegobama vezanim za srce i krvne sudove. Dijeta traje 15 dana i predviđa da se, za to vreme, oslabi do 15 kilograma. Da bi bila efikasna, obavezno je poštovati raspored namirnica i obroka, određenih planom ishrane. U suprotnom, dijeta neće imati željeni efekat.

Iako je ovaj režim ishrane namenjen obolelima od bolesti srca i krvnih sudova, srčanim bolesnicima, zbog dobrih rezultata i odsustva neželjenih posledica, kardiološku dijetu sve češće praktikuju i zdrave osobe.

Gotovo svaki drugi obrok obavezno podrazumeva voće. Ono što bi moglo da smeta jesu jaja, koja su zastupljena u mnogo obroka. Ljudi koje muči žuč, moraju pre nego što se odluče za ovu dijetu, da se o tome konsultuju sa svojim lekarom.

Kilogrami se ne vraćaju nakon dijete, ukoliko se po okončanju režima jede umereno.

Doručak je isti tokom 15 dana:

Svako jutro treba pojesti po jednu voćku po izboru: pomorandža, kruška, breskva, dinja, ako je sezona - kriška lubenice, dok su banana i grožđe izuzeti iz ove dijete. Posle voća i polučasovne pauze, jede se parče dvopeka i popije šolja kafe ili čaja, bez šećera.


PRVI DAN

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko

Večera: dva paradajza (ili dva decilitra kuvanog paradajz sosa), kuvano jaje, pola glavice salate ili krastavca, dva dvopeka


DRUGI DAN

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, jedno kiselo mleko

Večera: 125 grama mlevenog kuvanog junećeg mesa, paradajz, pomorandža, šolja kafe, dvopek


TREĆI DAN

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, jedno kiselo mleko, glavica zelene salate ili jedan krastavac

Večera: 125 grama mlevenog kuvanog junećeg mesa, pomorandža, šolja kafe ili čaja bez šećera, parče dvopeka


ČETVRTI DAN

Ručak: 125 grama kravljeg sira, jedan paradajz, parče dvopeka

Večera: 125 grama mlevenog kuvanog junećeg mesa, dva paradajza, jabuka, parče dvopeka


PETI DAN

Ručak: 200 grama kuvanog mesa ili ribe, jedan paradajz, parče dvopeka

Večera: 250 gr kuvanog povrća (šargarepa, grašak, krompir) jedno kuvano jaje, jedan paradajz

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije