Ukusna jela sa pasuljem

19. 01. 2019. u 14:22

Pustite mašti na volju i eto ukusnih obroka sa pasuljem

Укусна јела са пасуљем

Čorba sa slaninom Depositphotos

Pasulj ne mora da bude samo čorbasto jelo ili prebranac, nego i glavni sastojak maštovitih i gurmanskih jela. Lepo se slaže sa ostalim povrćem, pa uvek možete da se igrate sa ukusima i mirisima. Pustite mašti na volju i eto ukusnih obroka sa pasuljem.

ČORBA SA SLANINOM

Potrebno je:

* 3 l supe

* konzerva kuvanog belog pasulja

* 2 kašike seckanog ruzmarina

* 2 čena belog luka

* 10 šnita dimljene slanine

* 4 šargarepe

* 2 glavice crnog luka

* stabljika celera

* trećina glavice kupusa

* so

* biber

Očistite i sitno iseckajte povrće. Stavite ga u šerpu, dodajte isceđeni pasulj koji ste skuvali tog ili prethodnog dana, zatim seckani beli luk, slaninu i ruzmarin. Sve prelijte supom, posolite i pobiberite po želji, pa kuvajte oko pola sata na srednjoj temperaturi.

FILOVANE PAPRIKE

Potrebno je:

* 300 g pasulja

* glavica crnog luka

* 2 čena belog luka

* 6 paprika

* so

* biber

* aleva paprika

Skuvajte pasulj, pa ga ocedite. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, dodajte alevu papriku, so, biber i pasulj. Očišćene paprike napunite pasuljem, poređajte ih u dublju šerpu, pa prelijte vodom da plivaju i pustite da se lagano krčkaju. Zapecite ih u rerni, dodajte malo aleve paprike, sitno naseckani beli luk i peršun.

GURMANSKI OBROK

Potrebno je:

*4 veće kobasice

* glavica crnog luka

* 500 ml paradajz sosa

* konzerva kuvanog belog pasulja

* 2 čena belog luka

* 2 kašike maslinovog ulja

* so

* biber

Pikantne kobasice iseckajte na komadiće, pa ih propržite na ulju (do pet minuta), uz povremeno mešanje. Dodajte sitno seckani crni i beli luk i dinstajte dva-tri minuta. Sipajte paradajz sos i isceđeni pasulj, posolite i pobiberite, poklopite i kuvajte 15-20 minuta na umerenoj temperaturi. Pre posluženja pospite iseckanim mladim lukom.

UKUSNA PAŠTETA

Potrebno je:

* 300 g pasulja

* 5 kašika susamovog ulja

* 2 čena belog luka

* so

* biber

* ljuta paprika

Skuvajte pasulj, pomešajte ga sa sitno seckanim belim lukom i posolite, dodajte biber i alevu papriku, pa prelijte susamovim uljem. Sastojke izmiksajte štapnim mikserom uz postepeno dodavanje vode dok se ne dobije kompaktna masa. Paštetu namažite na tost hleb i ukrasite povrćem po želji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije