Mnogi izbegavaju gotove smese za torte misleći da će desert imati veštački ukus. Nema razloga za to, ove smese su veoma praktične, potrebno im je dodati samo neke sastojke i dobili ste tortu kao da ste je sami pravili. I zato, kad ste u gužvi, slobodno napravite ovu brzu tortu koja će proći skoro kao domaća.

Koristite pravo mleko čak i kad na kutiji piše da smesu treba da pomešate sa vodom. Ili, pomešajte mleko sa malo sirćeta, ostavite da odstoji i dodajte smesi. Ako nemate mleko, može i topla voda, svakako je bolja nego hladna, zbog nje će torta koja u sebi sadrži kakao dobiti čokoladniji ukus.

Za vazdušastiju tortu, upotrebite samo belanca, a umesto žumanceta, povećajte količinu ulja ili putera. Umesto ulja stavite istopljeni puter, daće poslastici bogatiji ukus. Kisela pavlaka daje kremastu notu, a sladoled je uvek dobar izbor. Količinu tečnosti u receptu zamenite sladoledom, znači ne dodajte ulje, vodu ni mleko, već samo otopljen sladoled, ali gledajte da bude kvalitetan. Možete se igrati sa ukusima i svaki put dobiti nešto drugačiju tortu.

Kao tečnost može poslužiti i gazirani sok, ali tada ne dodajte ništa drugo. Na primer, ako pravite vanila tortu, dodajte gazirani sok od pomorandže, ako pravite tortu sa cimetom, dodajte gazirani sok sa ukusom đumbira.

Budite kreativni, dodajte začine, ekstrakt vanile, limuna, đumbir, cimet, koru od pomorandže.