Nepečeni kolači

25. 07. 2018. u 21:28

Po vrućini je najlakše spremiti brzu poslasticu bez upotrebe rerne. predlažemo nekoliko recepata

Непечени колачи

BRZA KEKS TORTA


Potrebno je:

* 4 pudinga od vanile

* 10 kašika šećera

* 2 limun šećera

* 1,5 l mleka

* 320 g putera

* 100 g šećera u prahu

* 500 ml šlaga

* 600 g pti ber keksa


Pomešajte pudinge sa šećerom i limun šećerom. Od 1,5 l hladnog mleka oduzmite 15 kašika pa ih dobro promešajte sa pudingom i šećerom da dobijete ujednačenu smesu. Preostalo mleko skuvajte, sklonite sa ringle pa mu dodajte razmućeni puding, a onda vratite na šporet i mešajući kuvajte minut- dva. Ostavite da se ohladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila korica. Mikserom umutite puter sa šećerom u prahu, pa ga umešajte u ohlađeni puding. Šlag takođe umutite mikserom dok ne postane čvrst. U odgovarajuću posudu slažite red keksa, red krema sa pudingom, pa red šlaga. Postupak ponavljajte 6 puta i završite šlagom. Keks tortu dobro ohladite, ukrasite po želji i služite. Najbolje je da tortu napravite dan ranije kako bi pre služenja keks omekšao.


KOKOS KUGLICE


Potrebno je:

* 250 ml slatke pavlake

* 100 g bele čokolade

* vanilin šećer

* puding od vanile

* 100 g kokosovog brašna

* šećer u prahu i bademi po želji


Od slatke pavlake odvojite 50 ml i pomešajte sa pudingom. Preostali deo stavite da se kuva, a kada proključa smanjite temperaturu, potom sklonite sa ringle pa umešajte razmućeni puding. Smesu mešajte dok se zgusne, a onda dodajte vanilin šećer i usitnjenu čokoladu. Kremu ponovo mešajte dok se čokolada ne otopi, a potom dodajte kokos i promešajte. Probajte kremu i po želji dodajte malo šećera u prahu ako volite slađe. Smesu držite u frižideru oko 15 minuta, zatim oblikujte male kuglice i valjajte u kokosu. Po želji u kuglice možete da stavite badem.


Čokoladne praline


Potrebno je:

* 85 g mlečne čokolade

* 85 g crne čokolade sa dosta kakaa

* 50 g lešnika

* 30 g slatke pavlake

* kašika ruma

* najmanje 22 cela manja lešnika

Za glazuru:

* 125 g tamne čokolade

* 25 g sitno naseckanih lešnika


U zagrejanoj rerni na 150 stepeni propržite lešnike oko 10 minuta. Skinite im opnu, sameljite ih, a zatim mutite štapnim mikserom dok ne dobijete krem. Kad se oštrice miksera zagreju lešnici će početi da otpuštaju ulje i polako će se pretvarati u krem. Slatku pavlaku stavite da prokuva, a zatim je ostavite da se ohladi. Čokolade sitno iseckajte i otopite na pari, pa dobro mešajte svakih 10 do 15 sekundi dok se delimično ne prohlade. Potom ih pomešajte sa pavlakom i kremom od lešnika. Kada se smesa još malo prohladi dodajte rum. Opet ostavite da se ohladi pola sata u frižideru. Potom smesu vadite kašičicom, stavite u sredinu ceo lešnik, zatvorite i oblikujte kuglicu po kuglicu. Pripremite glazuru. 2/3 čokolade otopite na pari. Dodajte preostalu naseckanu čokoladu i mešajte dok se ne otopi tako da glazura bude mlaka. Uvaljajte jednu po jednu kuglicu u glazuru, vadite ih viljuškom i stavljajte na metalnu rešetku. Pre nego što se čokolada potpuno osuši premestite praline na komad pek papira i pospite naseckanim lešnicima, a možete i mlevenim orasima, ukrasnim mrvicama...



MEDENE TOBLERONE


Potrebno je:

* 250 g čokolade za kuvanje

* 80 do 100 g meda

* 75 g badema


Otopite čokoladu i pomešajte sa medom. Dodajte seckane bademe, promešajte masu, sipajte u odgovarajući kalup obložen folijom i u frižideru ohladite. Dobro ohlađenu secite i služite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije