Sočna iznenađenja sa breskvama

V. N.

06. 07. 2018. u 15:23

Zasladite se voćnim kolačem sa sirom, žuto-belim igrokazom ili osvežavajućim prošek desertom

Сочна изненађења са бресквама

Shutterstock

VOĆNI KOLAČ SA SIROM


Potrebno je: 350 do 400 g bresaka

Za testo: 4 kašičice griza, kašičica praška za pecivo, 120 g šećera, vanilin šećer, 500 g svežeg sira, 3 jaja, 2 kašičice soka od limuna, korica limuna, 2 kašičice soka od isečenih bresaka, 130 g otopljenog i ohlađenog putera, šećer u prahu za posipanje


Na tanje režnjeve isecite breskve i ostavite sa strane. Umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom, pa redom dodajte i polako mutite griz, prašak za pecivo, izmrvljeni sveži sir i puter. Na kraju izrendajte koricu limuna i sipajte sok od breskve i limuna. Sve sjedinite i u namazan pleh za pečenje sipajte i poravnajte. Na to stavite iseckane breskve i pecite u rerni na 200 stepeni oko 55 minuta. Pečeni vruć kolač pospite šećerom u prahu.


ŽUTO-BELI IGROKAZ

Potrebno je: Za testo: 6 jaja, 6 kašičica šećera, 6 kašičica brašna, prašak za pecivo

Za krem: 1 l mleka, 3 pudinga od vanile, 10 kašičica šećera, 3 kisele pavlake, kompot od bresaka, 200 ml slatke pavlake


Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa pecite na 180 stepeni. Vruću koru prelijte sokom iz kompota, pa poređajte isečene breskve. Za pripremu krema skuvajte puding u mleku sa 10 kašičica šećera. Još dok je puding vruć dodajte 3 kisele pavlake, dobro izmešajte i odmah sipajte preko bresaka. Kada se sve ohladi premažite sa 200 ml umućene slatke pavlake, a ako želite deblji sloj umutite 500 ml. Da bi bilo ukusnije i dekorativnije po vrhu poređajte oguljene, isečene na kocke, kratko blanširane i oceđene breskve.


OSVEŽAVAJUĆI PROŠEK DESERT

Potrebno je: 3 veće breskve, 20 g putera, kašičica smeđeg šećera


Za sos: 20 g smeđeg šećera, 200 ml soka od pomorandže, 100 ml belog prošeka, burbon vanila, kašičica gustina, kašičica mlevenog čilija

, od 2 do 3 kašičice soka od limete, sladoled po izboru


Otopite šećer na slabijoj temperaturi dok ne dobije svetlosmeđu boju. Šećer zalijte sokom od pomorandže i prošekom, dodajte vanilu uzdužno presečenu, pa sve kuvajte još nekoliko minuta. Zatim dodajte gustin pomešan s čilijem i razmućen u malo hladne vode i soka od limete. Nastavite da kuvate još 30 sekundi. Na drugoj strani prepolovljene ili na kriške isečene breskve blanširajte 30 sekundi, ogulite ih, pa osušite. Na otopljenom puteru kratko propržite smeđi šećer, dodajte pripremljene breskve i pecite ih na karameliziranom šećeru 2-3 minute. Složite ih u činijice, stavite sladoled između kriški i prelijte čili sosom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije