Obroci od piletine

V. N.

13. 06. 2018. u 12:24

Preporučujemo vam nekoliko ukusnih, a jednostavnih kombinacija

Оброци од пилетине

Shutterstock

Piletina je možda najzastupljenije jelo u našoj kuhinji, bar kada su u pitanju obroci sa mesom. Ukusna je i može da se priprema na najrazličitije načine - da se kuva, peče, pohuje, griluje... Sa njom možete da se "igrate", isprobavate razne recepte, menjate joj ukus, kombinujete je sa povrćem, testom i začinjavate po želji. Mi vam preporučujemo nekoliko ukusnih, a jednostavnih kombinacija.


ŠNICLE SA ŠAMPINjONIMA

Potrebno je:

* 500 g pilećeg mesa

* 250 g šampinjona

* slatka pavlaka

* supa od pečuraka

* malo margarina

* so

* biber


Meso isecite na šnicle. Kesicu supe od pečuraka sipajte u tanjir i u taj prah uvaljajte komade belog mesa, pa poređajte u pleh podmazan margarinom. Šampinjone isecite na četvrtine i ubacite ih preko belog mesa. Slatku pavlaku sipajte odozgo, začinite, pa pecite u rerni oko pola sata na 220 stepeni.


OKREPLjUJUĆA SUPA

Potrebno je:

* 2 pileća bataka

* 3 šargarepe

* 3 paškanata

* glavica crnog luka

* malo svežeg lista peršuna

* testenina za supu

* biljni začin, biber

Napunite šerpu sa dva litra vode, dodajte pileće batake i stavite na ringlu. Dok se voda zagreva, iseckajte šargarepu i paškanat na kolutove, a luk na četvrtine. Povrće stavite u šerpu sa piletinom da se kuva najmanje sat. Kada se sve skuva, izvadite meso i iseckajte ga na sitne komadiće pa ga vratite u supu. Dodajte domaće rezance i svež peršun, začinite i kuvajte još 15 minuta. Poslužite toplo.


PIRINAČ I POVRĆE

Potrebno je: 500 g pilećeg belog mesa

* 3 kašike maslinovog ulja

* glavica crnog luka

* 150 g pirinča

* 2 čena belog luka

* šolja paradajza iz konzerve

* list lorbera

* kafena kašičica majčine dušice

* so

* biber

Na ulju izdinstajte piletinu isečenu na kockice, dodajte luk, prodinstajte, zatim dodajte ostale sastojke. Zalijte vodom i kuvajte na laganoj vatri 15-ak minuta uz povremeno mešanje.


SUSAM ZALOGAJI

Potrebno je:

* 4 kašike susama

* šolja brašna

* kašičica aleve paprike

* 2 manja pileta isečena na četvrtine

* 2 šolje kondenzovanog mleka

* šolja putera

* šolja ulja

* so

* biber


Pomešajte susam, brašno i začine. Komade piletine umočite u mleko, uvaljajte u mešavinu susama i začina i pržite na tihoj vatri na puteru i ulju pola sata. Kada meso omekša i porumeni znači da je gotovo. Pospite na kraju još malo susama.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije