Sos za cezar salatu

Ž. P.

31. 05. 2018. u 11:22

Osnovni sastojci su žumanca, senf, dve vrste ulja, limunov sok, so, biber, beli luk, parmezan i inćuni koje mnogi izbegavaju, ali oni daju šmek sosu

Сос за цезар салату

Shutterstock

Često pribegavamo kupovnom dresingu za salatu misleći da nemamo dovoljno vremena da ga sami napravimo, ali istina je da ovaj proces ne oduzima mnogo vremena, a ukus je mnogo bolji. Jedan od najpopularnijih dresinga je onaj za cezar salatu. Na internetu je mnoštvo različitih recepata, ali najbolji su, kažu profesionalci, najjednostavniji.

Osnovni sastojci su žumanca, senf, dve vrste ulja, limunov sok, so, biber, beli luk, parmezan i inćuni koje mnogi izbegavaju, ali oni daju šmek sosu. Kad je reč o ulju, preporučuje se maslinovo ulje i drugo po vašem izboru, od grožđa, uljane repice ili neko drugo neutralno.

Prvo pomešajte dva izgnječena čena belog luka i konzervu inćuna dok ne dobijete glatku masu. U drugoj činiji mutite ručno žumanca, dodajte senf, pastu od inćuna i belog luka, mutite, pa dodajte limunov sok, a kada dobijete glatku masu, dodajte maslinovo ulje. Zatim mutite minut i na kraju dodajte neutralno ulje i na kraju parmezan.

Mere: 3 žumanceta, kašika dižon senfa, 2 čena belog luka, konzerva inćuna, 2 kašike soka od limuna, 2 kašike maslinovog ulja, pola šolje ulja od povrća, 2 kašike narendanog parmezana, malo soli i bibera.

Savet plus: Ako ne želite da koristite živa jaja, umesto njih upotrebite kupovni majonez. Ovaj sos možete koristiti za bilo koju salatu, ne samo cezar.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mungos

31.05.2018. 18:35

Ja pravim preliv za ovu salatu ovako: Jedan grčki jogurt, kašičica senfa, sok od pola limuna, malo maslinovog ulja, malo soli i biber. Može i beli luk ali meni smeta tako da ga ne stavljam.