Gastro avantura
17. 05. 2018. u 16:20
Nezaboravni ukusi Srbije
Šta su šufnudle, za koji deo naše zemlje je karakterističan belmuž, od čega se pravi samsa - neka su od pitanja na koja su posetioci Konaka kneginje Ljubice mogli da dobiju odgovor zahvaljujući projektu "Nezaboravni ukusi Srbije", inspirisanim srpskom kulturom i tradicijom.
U želji da sačuva tradicionalna zaboravljena jela iz cele zemlje i vrati ih na savremene trpeze, kompanija Koka-kola se zaputila u veliku gastro avanturu kroz Vranje, Bojnik, Leskovac, Pirot, Aleksinac, Potpeće, Ljig, Rogljevo, Vršac, Zrenjanin, Sumrakovac kod Boljevca i Debeljaču. Autentična jela poput urde, bungura, pihtija od boba i mnogih drugih, ponovo su otkrivena uz pomoć kulinarskog entuzijaste Ivana Markovića koga je na ovom putovanju pratio i poznati radio voditelj Filip Ugrenović.
Osim tradicionalnih jela, u Konaku kneginje Ljubice predstavljeni su i stari zanati, pa su brojni posetioci mogli da vide unikatne pletene, tkane, heklane i štrikane bilborde koje su izradile žene iz različitih krajeva Srbije, a što će videti i posetioci Noći muzeja, 19. maja.
.jpg)
.jpg)