Tajna hrskave slanine

Ž. P.

13. 05. 2018. u 11:58

Bilo da vam je potrebna za salatu, sendvič ili je koristite kao samostalno jelo, slaninu možete pripremiti na nekoliko načina

Тајна хрскаве сланине

Shutterstock

Bilo da vam je potrebna za salatu, sendvič ili je koristite kao samostalno jelo, slaninu možete pripremiti na nekoliko načina.

U tiganju - Rasporedite kriške slanine po tiganju, stavite ga na šporet, pa tek onda povećajte temperaturu do srednje ka nižoj. Uskoro slanina počinje da pušta mast. Kad počne da cvrči, uzmite hvataljku i prevrnite slaninu kako bi se jednako ispekla i na drugoj strani. Slobodno nekoliko puta prevrnite svaki komad kako bi postala hrskava. Kad je slanina gotova, stavite je na papirni ubrus kako biste se oslobodili viška masti. Za nežniju teksturu i manje prskanja, možete dodati malo vode u tiganj.

U rerni - Ovaj način je lak, nema potrebe da pazite ni da prevrćete, sve što treba da uradite je da zagrejete rernu na 200 stepeni, slaninu rasporedite na aluminijumsku foliju i nakon pola sata dobićete slaninu sa zlatnom, hrskavom koricom. Jedino o čemu treba da vodite računa je da lepo poređate slaninu, bez pretrpavanja, da bi se svako parče lepo ispeklo.

U mikrotalasnoj - Odličan metod kad vam je potrebno samo nekoliko komada za sendvič ili salatu je da slaninu zapečete u mikrotalasnoj. U tanjir stavite nekoliko slojeva papirnog ubrusa, barem četiri, rasporedite slaninu i prekrijte sa još dva sloja ubrusa. Na visokoj temperaturi zagrevajte minut, proverite slaninu i ako je potrebno, uključite mikrotalasnu na još pola minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije