Da ne osetite post
25. 03. 2018. u 17:54
Tokom uzdržavanja od mrsne hrane mnogi upadaju u zamku jednolične ishrane. Vodite računa da unosite dovoljno hranljivih materija
Shutterstock
NAMIRNICE životinjskog porekla isključuju se iz ishrane tokom posta, što dovodi do toga da je kardiovaskularni sistem manje opterećen. Tokom privremenog "odmora" od mesa, jaja i mlečnih proizvoda, organizam iskorišćava unutrašnje masne rezerve, tako da se smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi.
Međutim, ovakav način ishrane ima i neke nedostatke, kao što je suženi izbor namirnica i često ponavljanje istih jela. Zato je potrebno da se potrudite da obroci budu redovni i raznovrsni, kako organizam ne bi trpeo zbog nedostatka hranljivih materija.
PRVI DAN
Doručak: žitarice i suvo voće preliveni voćnim sokom
Užina: kruška i jabuka
Ručak: čorba od povrća, paprika punjena pirinčem i sojom, sezonska salata sa kašičicom hladno ceđenog maslinovog ulja
Večera: parče pite sa integralnim korama, sa nadevom od pečuraka
DRUGI DAN
Doručak: salata od kukuruza, praziluka, posnog majoneza i kikirikija
Užina: voćni kompot
Ručak: čorba od povrća, pire od prosa i karfiola, pečena sojina šnicla (pire se priprema kao i krompir pire) sezonska salata
Večera: pečena riba i sezonska salata
TREĆI DAN
Doručak: salata od kukuruza, paprike, šargarepe i tunjevina
Užina: suvo voće
Ručak: čorba od paradajza, pečeni krompir sa lukom i maslinovim uljem
Večera: tunjevina i sveža salata
ČETVRTI DAN
Doručak: 50 grama lanenih ili ovsenih pločica sa šoljom sojinog jogurta
Užina: badem ili orasi
Ručak: Prebranac sa alevom paprikom, mleveni paradajz
Večera: salata od posnog sira, kikirikija, susama i posnog majoneza
није Него
26.03.2018. 11:47
најмањи могући проблем у посту је храна, како помоћи људима у другим тежим стварима?
Komentari (1)