Sušeni paradajz u maslinovom ulju

V. N.

03. 08. 2017. u 19:10

Ako ste počeli sa pripremom zimnice, probajte da napravite i ovaj recep i tako dopunite zalihe u špajzu nečim novim

Сушени парадајз у маслиновом уљу

ZA dve tegle od pola kilograma Potrebno je: 1,5 kg (oko 16 plodova) duguljastog paradajza, 300 ml (1 šolja) maslinovog ulja, 2 kašičice suvog ruzmarina, 2 kašičice suvog timijana, 2 osušena lovorova lista, so i biber

1. Nožem pažljivo uklonite peteljke paradajza, pa presecite plod na pola. Zagrejte rernu na 80 stepeni.

2. Kašikom uklonite središnji deo i semenke, pa izdubljeni paradajz rasporedite u plehu obloženom masnim papirom. Posolite i pobiberite.

3. Pecite 8-12 sati na 80 stepeni. Na svakih sat vremena kratko otvorite rernu kako bi se para oslobodila iz rerne. Osušeni paradajz ohladite izvadite iz rerne i ohladite.

4. Osušeni paradajz rasporedite u teglice sa hermetičkim zatvaranjem, pospite osušenim ruzmarinom i timijanom, dodajte po jedan list lovora i prelijte maslinovim uljem. Zatvorite i čuvajte na hladnom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Milan

03.08.2017. 19:37

Koliko puta da hladimo ?U italiji se suši na suncu na ljesama ,slično kao što se suše šljive kod nas.