Sušeni paradajz u maslinovom ulju
03. 08. 2017. u 19:10
Ako ste počeli sa pripremom zimnice, probajte da napravite i ovaj recep i tako dopunite zalihe u špajzu nečim novim
ZA dve tegle od pola kilograma Potrebno je: 1,5 kg (oko 16 plodova) duguljastog paradajza, 300 ml (1 šolja) maslinovog ulja, 2 kašičice suvog ruzmarina, 2 kašičice suvog timijana, 2 osušena lovorova lista, so i biber
1. Nožem pažljivo uklonite peteljke paradajza, pa presecite plod na pola. Zagrejte rernu na 80 stepeni.
2. Kašikom uklonite središnji deo i semenke, pa izdubljeni paradajz rasporedite u plehu obloženom masnim papirom. Posolite i pobiberite.
3. Pecite 8-12 sati na 80 stepeni. Na svakih sat vremena kratko otvorite rernu kako bi se para oslobodila iz rerne. Osušeni paradajz ohladite izvadite iz rerne i ohladite.
4. Osušeni paradajz rasporedite u teglice sa hermetičkim zatvaranjem, pospite osušenim ruzmarinom i timijanom, dodajte po jedan list lovora i prelijte maslinovim uljem. Zatvorite i čuvajte na hladnom.
.jpg)
Milan
03.08.2017. 19:37
Koliko puta da hladimo ?U italiji se suši na suncu na ljesama ,slično kao što se suše šljive kod nas.
Na ovu temperaturu da drzim ukljucenu rernu 8 do 12 sati!? Ahahaha
Komentari (1)