Krem povrće sa ćufticama
23. 06. 2017. u 17:12
Ukoliko nemate ideju šta da skuvate, evo recepta pogodnog za ove tople dane. Recept je za obrok četiri osobe
SASTOJCI: 5-6 krompira, 3 šargarepe, 3 tikvice ili kelerabe, 3-4 sirove kobasice, 200 g pavlake za kuvanje, oko 500 ml povrtnog bujona, so i biber. Plus: 2 kašike putera ili masti, kašika gustina, kašika senfa i muskatni oraščić.
1 – Krompir, šargarepu i tikvice oljuštite i isecite na tanke kriške. Na otopljenom puteru prodinstajte šargarepu i tikvice, dodajte krompir, sipajte bujon 3 cm iznad povrća i promešajte.
2 – Meso istisnite iz kobasica, oblikujte ćuftice, poređajte preko povrća i nastavite dinstanje. Kada proključa, posudu poklopite, smanjite temperaturu i kuvajte još pet minuta.
3 – Pazite da ne provri, jer će se ćuftice raspasti. Dodajte senf, začinite muskatnim oraščićem, posolite, pobiberite i još jednom izmešajte. Peršun operite i usitnite.
4 – Sipajte pavlaku, umešajte gustin i peršun, i servirajte uz salatu. Ukoliko želite da pojačate ukus, možete dodati kari, mirođiju, beli luk ili kobasice zamenite slaninom.

Komentari (1)