Biftek Soleado i čokoladni sufle
06. 06. 2017. u 14:59
Za savršen biftek čokoladni sufle nije potrebno mnogo
Za"Biftek Soleado" potrebno je 300 gr. junećeg mesa
Za pac: malo maslinovog ulja, sok od pola ananasa, sok od pomoradže, soja sos, beli luk u prahu i kumin čiji bi ukus trebalo da bude dominatan.
Recept za pripremu ovog specijalteta glasi ovako:
Junetinu očistiti i ostaviti dan, dva u pacu koji se pravi od navedenih sastojaka.
Tako mariniran biftek ispeći na rostilju po par minuta sa obe strane i preliti mešavinom vurčester sosa, soka od pomorandže i malo tucane ljute paprike.
Služiti uz domaći zacinjeni krompir.
* * * * *

ČOKOLADNI SUFLE
Jedan od najviše traženih slatkiša u restoranu „Marinero“, koji nam i ustupa svoje recepte je čokoladni sufle sa sladoledom i domaćim sirupom od malina.
Za 4 osobe potrebno je;
220 gr. čokolade, najbolje crne
250 gr. putera
4 jaja
120 gr. brašna
160 gr. šecera u prahu
Na pari rastopiti čokoladu sa puterom i šećerom u prahu.
Kada se čokoladna masa prohladi, dodati jaja i sve pomešati sa brašnom.
Kada se tako pripremljena smesa ohladi u frizideru, podeliti je na četiri dela, preručiti u solje i peći 11 minuta na 190 stepeni.
Sufle izvaditi iz pećnice i služiti sa kuglom sladoleda od vanile i domaćim sirupom od malina.