Biftek Soleado i čokoladni sufle

NovostiOnline

06. 06. 2017. u 14:59

Za savršen biftek čokoladni sufle nije potrebno mnogo

 Бифтек Солеадо и чоколадни суфле

Za"Biftek Soleado" potrebno je 300 gr. junećeg mesa

Za pac: malo maslinovog ulja, sok od pola ananasa, sok od pomoradže, soja sos, beli luk u prahu i kumin čiji bi ukus trebalo da bude dominatan.

Recept za pripremu ovog specijalteta glasi ovako:
Junetinu o
čistiti i ostaviti dan, dva u pacu koji se pravi od navedenih sastojaka.

Tako mariniran biftek ispeći na rostilju po par minuta sa obe strane i preliti mešavinom vurčester sosa, soka od pomorane i malo tucane ljute paprike.

Služiti uz domaći zacinjeni krompir.


* * * * *

ČOKOLADNI SUFLE

Jedan od najviše traženih slatkiša u restoranu „Marinero“, koji nam i ustupa svoje recepte je čokoladni sufle sa sladoledom i domaćim sirupom od malina.

Za 4 osobe potrebno je;
220 gr. čokolade, najbolje crne
250 gr. putera
4 jaja
120 gr. brašna
160 gr. šecera u prahu

Na pari rastopiti čokoladu sa puterom i šećerom u prahu.

Kada se čokoladna masa prohladi, dodati jaja i sve pomešati sa brašnom.

Kada se tako pripremljena smesa ohladi u frizideru, podeliti je na četiri dela, preručiti u solje i peći 11 minuta na 190 stepeni.

Sufle izvaditi iz pećnice i služiti sa kuglom sladoleda od vanile i domaćim sirupom od malina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije