Gurmanski kiš za 4 osobe
11. 05. 2017. u 14:10
Probajte pitu koja se pravi sa spanaćem i sirom, može da bude odlično predjelo, ali i obrok uz čašu vina, ili šolju jogurta
Za testo: 300 g brašna, 150 g hladnog putera, jaje, 3 kašike krem sira i prstohvat soli. Za nadev: 350 g slanine, 500 g spanaća, 4 struka mladog crnog luka, praziluk, 4 jaja, po 180 g kisele i slatke pavlake, 200 g rendanog kačkavalja, seckan peršun, muskatni oraščić, so i biber.
1. Kockice putera rukama izmrvite s brašnom, dodajte jaje, krem sir, posolite i zamesite glatko testo. Oblikujte loptu, umotajte plastičnom folijom i ostavite 30 minuta u frižideru.
2. Slaninu izrežite na tanke komade i ispržite u tiganju bez masnoće. Dodajte očišćen i sitno seckan praziluk i mladi luk i pržite na srednjoj vatri 7-8 minuta, uz povremeno mešanje.
3. Spanać kratko blanširajte u kipućoj vodi, prohladite, usitnite, dodajte u tiganj i još kratko dinstajte. Testo razvijte, stavite u podmazan kalup i izbockajte viljuškom.
4. Sipajte smesu od spanaća, začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Pospite peršunom, kačkavaljem, prelijte jajima umućenim sa kiselom i slatkom pavlakom i pecite u rern
.jpg)
xxxyyy
11.05.2017. 19:58
Druga kora?
@xxxyyy - kiš nema drugu koru
Komentari (2)