Radovi na rekonstrukciji Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju su završeni, svečano otvaranje zakazano je za 21. oktobar u 20.00 sati, a kako saznajemo prisustvovaće i premijerka Ana Brnabić.


Vranjanci su dobili najsavremeniju pozorišnu zgradu u Srbiji, u čiju je izgradnju Republika Srbija uložila 173.000.000 dinara, dok je Grad Vranje izdvojio 195.000.000 dinara.


Vranjsko Pozorište će imati multifunkcionalnu rotirajuću scenu, koja će biti prilagođena izvođenju pozorišnih predstava, ali i opera i baleta.


Zgrada Pozorišta imaće i opremu za projekciju filmova, jer su Gradu, preko Filmskog centra Srbije, odobrena sredstva u iznosu od 11.7 miliona dinara za nabavku najsavremenijeg projektora. Kako je predviđeno, na samom otvaranju biće izvedena operska predstava „Koštana“, Petra Konjevića, u režiji Juga Radivojevića, a sutradan premijera „Nečiste krvi“ vranjskog teatra, u režiji Juga Đorđevića.Pročitajte još: "NOVOSTI" SAZNAJU: Sa "Koštanom" u novu zgradu


Pogledajte kako izgleda zgrada pozorišta Bora Stanković, koje je obnovljena nakon što je stradala u požaru 2012. godine koji je podmetnut u susednoj diskoteci.