IZLOŽBU uglednog beogradskog vajara i predavača na Fakultetu likovnih umetnosti, koja će u petak u 20 časova biti otvorena u novosadskom Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, činiće više skulptorskih kompozicija. Naziv postavke "Dekoltei i brojanice" sugeriše preplitanje materijalnog i duhovnog, odnosno profanog i sakralnog sadržaja u Antonijevićevim najnovijim radovima.

PROČITAJTE JOŠ - Radoš Antonijević: Istorija u privremenom smeštaju

U svom umetničkom radu Radoš Antonijević preispituje skulpturu i njene granice, stvarajući dela koja problematizuju odnos oblika, funkcije, materijalnosti i percepcije. Teme njegovih skulptorskih radova uvek su u vezi sa neuralgičnim tačkama života i bave se aspektima istorije, politike, kulture i društva. Antonijevićeva dela imaju epsku prirodu sa primesama duhovnog, apsurdnog i tragičnog.

U eseju "Korektivi oblika" Antonijević objašnjava: "Umetnička istina nije naučna, ali ona nije ništa manje važna jer umetnost može da nađe formu da objedinjuje naoko nespojivo. Ona je odvajkada bila lepak koji spaja našu unutrašnju fragmentarnost i iznosi na videlo naše skrivene frustracije da bismo se sa njima lakše izborili."

Autor radove izlaže od 1998, i do sada je realizovao više od 20 samostalnih i 50 grupnih izložbi.