GLUMICA Radmila Tomović provela je noć između subote i nedelje u Opštoj bolnici Bar, nakon što je pala sa scene tokom izvođenja predstave "Homo Faber" Ateljea 212, u okviru "Barskog ljetopisa" u Domu kulture Bar.


Direktor Opšte bolnice Bar dr Dragoslav Tomanović potvrdio je da je glumica hospitalizovana u barskoj bolnici.

- Zadobila je povredu krajnjeg dela kičme - trtične kosti. Bolno jeste, ali nije opasno. Zadržana je tokom noći zbog opservacije, lekarskih pregleda i snimanja povređenog dela kičme - kazao je dr Tomanović.


Glumica je posle podne otupštena iz barske bolnice, i, kako su nam rekli iz Ateljea 212, krenula je nazad u Beograd.

Tomovićeva je, kako "Novosti" saznaju, bila jako zadovoljna brigom, posvećenošću lekara i medicinskog osoblja u Opštoj bolnici Bar.


Predstava "Homo Faber", u režiji Ane Tomović, igrana je u subotu veče u okviru "Barskog ljetopisa" u Domu kulture Bar, ali je pred sam kraj prekinuta čim se desila ova nezgoda. Scena je bila u polumraku kada je Tomovićeva promašila stepenik i pala, a ostali glumci na bini u momentu su bili u šoku, dok je publika čak nekoliko minuta mislila da je to deo scenarija.


Pročitajte još: NEDU ARNERIĆ SPASLI NA VMA: Otrovala se alkoholom i lekovima


Tek kad je povređena glumica počela da ječi od bola, gledaoci su shvatili da se na daskama dogodio nesrećni slučaj. U publici je bilo nekoliko lekara koji su se popeli na binu sa namerom da pomognu i pruže pomoć povređenoj glumici. Ubrzo nakon nezgode, stigla su kola Hitne pomoći koja su glumicu prevezla do Opšte bolnice u Baru.


BRSTINA: NAJBITNIJE DA JE DOBRO

Izveštaji lekara su pokazali da nije reč o ozbiljnoj povredi, iako je izgledalo da je glumica teže povređena. Radmila može da hoda, sledi joj oporavak, ali je, u svakom slučaju, u dobrim rukama, i dobra su predviđanja lekara, što je i najbitnije. Reakcija Službe hitne pomoći i lekara, kao i organizacionog tima Festivala, bila je brza i na zavidnom nivou - rekao je Branimir Brstina, direktor Ateljea 212.