PRED zatvaranje jubilarne 150. sezone Narodnog pozorišta, na koju zavesa konačno pada u nedelju, 30. juna, kada će na Velikoj sceni od 20 časova biti održan tradicionalni operski Gala koncert - v. d. upravnika teatra Ivana Vujić u četvrtak je izjavila da je spremna da sa kolegama nastavi da razvija Narodno kao dinamičnu instituciju koja prihvata rizike.

- "Biti spreman, to je sve, kaže Hamlet, a kaže i Lir, iz različitih pozicija!" - rekla je Vujićeva, istakavši da je provela nezaboravnih, uspešnih sedam meseci u ansamblu koji čini više od šest stotina ljudi, a u kom vladaju entuzijazam i ljubav.

- Narodno pozorište svojim programima usporava, a ne ubrzava vreme, jer vas tera da razmišljate a tada morate i da usporite, a na istim principima funkcionišu i balet, i muzika, i glas, umetnost uopšte - navela je upravnica.

Pročitajte još - KAKVA SUDBINA ČEKA NARODNO POZORIŠTE: Dogovor unutar kuće ili smene

Vujićeva je dala tek nagoveštaje predstojeće, tematske sezone, poput projekta Štefanke Egi "Sto posto Beograd" koji će trajati gotovo deset meseci, do 20. aprila, "Labudovog jezera" sa Polunjinom početkom oktobra, gostovanja Izabel Iper u predstavi reditelja Boba Vilsona. Najavila je i premijeru Šekspirovog "Sna letnje noći" u režiji Kokana Mladenovića za 8. oktobar.