NOVI film reditelja Petra Pašića, "Ti si princeza", po scenariju Katarine Nikolić i Dušana Bulića (produkcija Vanilla films), dobiće podršku Filmskog centra Srbije u iznosu od 22 miliona i pet stotina hiljada dinara.

Pročitajte još:Pedeset miliona za "Košare"

Prema odluci Upravnog odbora Filmskog centra Srbije (FCS), koji je usvojio predlog komisije po Konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova sa komercijalnim potencijalom, isti iznos očekuje i reditelja Danila Bećkovića, za film "Čulova iskušenjaa", po scenariju Dimitrija Vojnova (produkcija "Mali Budo"). Među odabranim filmovima u ovoj kategoriji je i "Ekipa", u režiji Radeta Ćosića, po scenariju Marka Sopića (produkcija House of Cinemašina - Ljubomir Ćosić PR), koja može da računa na 15 miliona dinara.

Na ovom konkursu nisu "prošla" čak dva filma Srđana Dragojevića, "Škartovi" i "Bilo jednom na istoku", a među odbijenim su i "Slon" Milana Jelića, "Poslednji pirati" Radivoja Raše Andrića, "Marko Kraljević" Dejana Zečevića, "Ljubav u Savamali" Predraga Velinovića...


Po Konkursu za sufinansiranje debitantskih dugometražnih igranih filmova, FCS će podržati četiri projekta - "Mit o pravom čoveku" rediteljke i scenaristkinje Milice Filipovske, "Instru Mental" reditelja i scenariste Deana Radovanovića, "Crna reka" Gorana Stankovića, koji takođe potpisuje režiju i scenario, i "Fudbaler zlatni dečko", reditelja Ognjena Jankovića, koji sa Aleksom i Vukom Ršumovićem potpisuje i režiju. Mladim autorima za njihov prvi film stiže po 20 miliona dinara.


Danilo BećkovićFCS će po konkursu podržati i proizvodnju osam domaćih kratkometražnih animiranih filmova, i 15 studentskih završnih filmova.

Mali Budo film


O bubicama i herojima