JAGODINA – Nagradu „Miodrag Petrović Čkalja“, odnosno statuetu „Jovanča Micić“ i specijalna diploma lista „Politika“ za najsmešniju predstavu po oceni publike na 48. Festivalu „Dani komedije“ u Jagodini dobila je predstava „Tenor na zajam“ po tekstu Kena Ludviga u režiji Olje Đorđević (Narodnog pozorišta Sombor), čija je ocena 4,74. Nagrada „Mija Aleksić“ za najbolju predstavu u celini, po oceni stručnog žirija, dodeljena je „Noćnoj straži“ (Ateljea 212 iz Beograda) po tekstu Fedora Šilija i u režiji Borisa Liješevića.


Pročitajte još: POZORIŠNA KRITIKA: Kupi me, prodaj me


Statuetu „Ćuran“ za najbolja glumačka ostvarenja dobili su: Ljubomir Bandović za ulogu Ilije Čvorovića u predstavi „Balkanski špijujn“ (Narodnog pozorišta Beograd) po tekstu Dušana Kovačevića i u režiji Tatjane Mandić Rigonat, Nela Mihailović za ulogu Danice Čvorović u istoj predstavi, i Milan Vasić za uloge Podkoljosina u predstavi „Ženidba“ (Narodnog pozorišta Priština i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad) po Gogoljevom tekstu i u režiji Milana Karadžića i Ahmeda u predstavi „Ljubav u Savamali“ (Zvezdara teatra) u režiji Darijana Mihajlovića.

Statuetu „Ćuran“ za najbolje rediteljsko ostvarenje dodeljena je Borisu Liješeviću za predstavu „Noćna straža“.

Noćna straža najbolja predstavapo odluci stručnog žirija

Nagrada za najbolju mladu glumicu dodeljena je Danici Grubački ua ulogu „Megi“ u predstavi „Tenor na zajam“, a nagrada za najboljeg mladog glumca pripala je Aleksandru Ristoskom za ulogu Maksa u istoj predstavi. Nagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu dodeljena je Milutinu Miloševiću za ulogu podstanara u predstavi „Balkanski špijun“.

Specijalna nagrada za glumačke bravure veterana dodeljena je ansamblu predstave „Šuplji kamen“ (UK Vuk Karadžić) iz Beograda po tekstu Nikolaja Koljade u režiji Tatjane Mandić Rigonat. Nagrada za kostimografiju dodeljuje se Dragani Lađevac za predstavu „Noćna straža“. Nagrada za scenografiju dodeljena je Diani Radosavljević Milović za predstavu „Tenor na zajam“. Nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst, izveden na festivalu, pripala je Ivanu M. Laliću predstavu „Ljubav u Savamali“.

Milan Vasiću predstavi Ljubav u Savamali

ČLANOVI ŽIRIJA

Predsednik stručnog žirija bio je reditelj Goran Marković, a članovi Vukica Strugar „Večernje novosti“ i dekanica Fakulteta pedagoških nauka Violeta Jovanović.

Milan Vasić u predstavi Ženidba