UVERLjIVE scene aviona koji bacaju bombe na Beograd, kadrovi razorene prestonice u plamenu, ali i granatiranje bolnice probudile su sinoć emocije i sećanje publike u Sava centru na premijeri filma "Balkanska međa" ruskog reditelja Andreja Volgina.

Pre početka, crvenim tepihom uz vrisku ženskih glasova prošetao se Miloš Biković u pratnji manekenke Barbare Tatalović. Pod svetlima reflektora bili su i ostali članovi filmske ekipe: Aleksandar Srećković, Gojko Mitić, Miodrag Radonjić, Aleksandar Radojčić, Milena Radulović i ruski deo glumaca predvođen Antonom Pampušnim.

Rusko-srpska akciona drama, nastala na osnovu stvarnog događaja, prati grupu nekadašnjih ruskih specijalaca koji dobijaju tajni zadatak da zauzmu strateški važan aerodrom pre NATO trupa i čuvaju ga dok ne stigne ruska vojska.


- Osnova ovog filma jeste desant ruskih specijalnih jedinica na aerodrom "Slatina" u Prištini koji se odigrao 12. juna 1999. godine. Oko toga smo ispleli priču koja je vođena našom slobodom da tumačimo taj događaj. Neke istorijske elemente smo iskoristili jer u filmu ne možete da ispičate sve što se desilo, ali smete da iskoristite istinit emotivni utisak i da ga utkate u priču. Nadam se da će "Balkanska međa" biti podsetnik generacijama koje dolaze da obrate pažnju na taj događaj - kazao je koproducent i glumac Miloš Biković.Najviše negativnih reakcija publike zavrednele su scene iživljavanja "Oslobodilačke vojske Kosova" nad srpskim stanovništvom, kao i dokumentarni snimci od pre 20 godina koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Osim potresnih scena bombardovanja, rata i nasilja na platnu su se vodile, kako fizičke, tako i unutrašnje borbe likova obe sukobljene strane.Ipak, usred ratnog užasa očvrsnulo je prijateljstvo policajca Vuka (Miloš Biković) i njegovog kolege Fadilja (Aleksandar Radojčić), a rodila se i ljubav između medicinske sestre Jasne (Milena Radulović) i ruskog specijalca Andreja (Anton Pampušni).Film će se od četvrtka prikazivati u ruskim i srpskim bioskopima.