REDITELj krimi-drame "Južni vetar" Miloš Avramović, posle mnogobrojnih nagrada za film koji je u bioskopima bio najgledaniji u nekoliko poslednjih godina, i sam je, kako izgleda, postao žrtva jedne kriminalne afere - podneo je krivičnu prijavu protiv svog bivšeg partnera, glumca i producenta Gorana Šušljika, zbog sumnje da je prevarom prisvojio gotovo deset miliona dinara.

Avramovićevoj tužbi protiv Šušljika pridružio se i Filmski centar Srbije, koji se početkom marta ove godine obratio Državnom pravobranilaštvu. Ta odluka, kako "Novosti" nezvanično saznaju, doneta je na sednici Upravnog odbora FCS 26. februara 2018, jer novac koji je Centar isplatio Šušljikovoj producentskoj kući EYE TI EYE za sufinansiranje filma "Južni vetar" nije bio opravdan dostavljenom dokumentacijom. Iznos od devet miliona i 625.000 dinara Šušljik nije opravdao Centru ni do marta ove godine, a za dokumentaciju koju je priložio ustanovljeno je da je falsifikovana (falsifikovane fakture i lažni ugovori), i da se odnosi na njegov drugi projekat, TV seriju "Čizmaši", koja je snimana tri godine kasnije.

Pročitajte još - EVO KO ĆE DA IGRA JEDNU OD GLAVNIH ULOGA: Miloš Avramović o početku snimanja serije "Južni vetar"

U izjavi za medije popularni glumac je potvrdio da je Miloš Avramović, reditelj filma "Južni vetar" i vlasnik producentske kuće "Režim", podneo krivičnu prijavu protiv njega, i da je u toku i sudski postupak FCS, koji je finansijer Avramovićevog ostvarenja.

- U ovom momentu samo znam da me je vlasnik firme "Režim" tužio, i sa svojim advokatom analiziram situaciju u kojoj se nalazim. Ali nisam iznenađen ovom tužbom, iako ima malo istine u pisanju medija o tome da sam na prevaru prisvojio više od osam miliona dinara namenjenih za realizaciju projekta "Južni vetar", što je predmet Avramovićeve tužbe - izjavio je Šušljik.

Foto V. Danilov

Prema rečima Bobana Jevtića, direktora FCS, čim ih je producent "Južnog vetra", reditelj Miloš Avramović, obavestio o svojim sumnjama, oni su obavestili Državno pravobranilaštvo i pokrenuli proceduru zaštite naših interesa.

- Naravno, ne možemo da komentarišemo sudske postupke koji su u toku, i to je jedino što u ovom trenutku mogu da kažem - istakao je Jevtić.

Avramović u utorak, nažalost, nije bio dostupan za medije.

Miloš Avramović Foto T. Ćirić

POMOĆ BIKOVIĆA

ŠUŠLjIKOVA prevara je, kako se navodi, otkrivena kada je Avramović, odnosno njegova kuća "Režim", od Šušljikove firme Eye to eye zatražila da im prenese preostala novčana sredstva koja su dobijena od FCS, a koja nisu potrošena na snimanje filma "Južni vetar", mada ih je Šušljik "opravdao" kao već potrošena. Zbog nedostatka novca, kako je potvrđeno i u FCS, "Južni vetar" nikada ne bi bio snimljen da glumac Miloš Biković, koji u ovom filmu igra glavnu ulogu, preko svoje producentske kuće "Arhangel studio" nije pomogao Avramoviću da nastavi snimanje.