Gost 11. predavanja iz ciklusa "Susreti sa stvaraocima - Masterklas", u sredu u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, biće likovni umetnik, akademik Dušan Otašević.


Otašević, upravnik Galerije SANU, završio je Akademiju likovnih umetnosti 1966. godine u klasi profesorke Ljubice Cuce Sokić.


Pored slikarstva, stvara i u oblasti primenjenih umetnosti.


Na mnogobrojnim izložbama u zemlji i inostranstvu predstavljao je svoje slike, instalacije, crteže, objekte, grafike i kolaže.


Održao je oko 30 samostalnih izložbi, a dobitnik je i mnoštva značajnih nagrada i priznanja.


PROČITAJTE JOŠ: DELA MARKA ČELEBONOVIĆA U GALERIJI SANU: Novi pogled na velikog majstora


Ideja celokupnog ciklusa "Susreti sa stvaraocima - Masterklas" jeste da priznati umetnici i naučnici govore o svojim profesionalnim kretanjima, uzorima, izazovima, uspesima i neuspesima u radu.


Cilj je da se kroz ovakve razgovore mladima pruži jasna poruka da je, uprkos teškoćama, u Srbiji moguće ostvariti karijeru čiji značaj uveliko prevazilazi granice lokalnog.


"Susrete sa stvaraocima - Masterklas" vodi upravnik Galerije nauke i tehnike SANU, akademik Zoran LJ. Petrović, a u razgovoru sa akademikom Otaševićem, učestvovaće i istoričari umetnosti, profesori Irina Subotić i Jerko Ješa Denegri, i Jovan Čekić, profesor Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.