POZNATA glumica Katarina Radivojević odnedavno je deo osoblja srpskog konzulata u Njujorku, saznaju “Novosti”. Popularna Zone, koje već godinama živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, angažovana je kao spoljni saradnik u našem diplomatskom predstavništvu.


Radivojevićeva, kako saznajemo, nema diplomatski status, već je zadužena za poslove iz oblasti kulture, a ugovor sa njom je potpisan na tri meseca. U Njujorku za sada ne postoji srpski kulturni centar (mada se najavljuje njegovo otvaranje), a prema procenama nadležnih, angažovanje naših ljudi iz sveta kulture koji već žive na tlu Amerike bila je najisplativija verzija.

Naša glumica je nedavno u srpskom konzulatu u Njujorku učestvovala u obeležavanju stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata. Ona je početkom novembra, u prostorijama konzulata, izvela monolog iz monodrame “Milunka Savić” autora Vesne Stanojević, a uoči projekcije dokumentarnog filma “Milunka Savić - heroina Velikog rata”, autora Slađane Zarić.


PROČITAJTE JOŠ: Katarina Radivojević kao Mala sirena

Katarina Radivojević, koja je u Srbiji stekla slavu naslovnom ulogom u hit ostvarenju Zdravka Šotre “Zona Zamfirova”, pre nekoliko godina preselila se u Los Anđeles. Mada u “prestonici snova”, Holivudu, za sada nije postigla značajniji uspeh, ostala je u SAD, ali je zadržala i glumačku poziciju u Srbiji.