PREDSTAVA "Animals" po tekstu Uglješe Šejtinca sinoć je bila na programu Kruševačkog pozorišta, čime je označen početak nove sezone. Rediteljka Snežana Trišić prvi put radi u ovom teatru, a autentična groteska biće uvrštena u redovan repertoar već ovog meseca.

- Dogovori i pripreme za ovaj projekat su zaista trajali dugo i verujem da smo izabrali pravi dramski trenutak za saradnju, kao i pravi, neobičan tekst, koji je dugo stajao kao tiha čežnja. Bio je napisan pre nekoliko godina i nije bio izvođen. Dogodilo se da smo sada pronašli načina i sluha da ga izvedemo - kaže Trišićeva.

Autori napominju da je u pitanju ljubavna priča koja ima ili nema šanse u ovakvom svetu, a koja posmatra i tumači nijansirane emocije u porodicama koje nas formiraju, društvu koje nas dočekuje i svetu koji nam (ne) pruža šanse i mogućnosti. Groteska sa elementima fantazije i melodrame, vrlo je kompleksna, jer na sceni promišljeno "udružuje" životinje i ljude, odnosno životinje koje se pretvaraju u ljude i ljude koji kriju da su životinje.

Pročitajte još - Kruševac meka za mlade glumce

- U pitanju su animalni porivi čoveka i društva koji nastaju iz težnje i želje da se opstane u ovakvom svetu - pojašnjava Trišićeva. - Svet koji nas okružuje će u ovom slučaju uticati na glavnog junaka da iskrene svoj pogled na stvarnost. Bavili smo se devijacijama i deformitetima pojedinca i društva, uzrocima i posledicama.

GLUMAČKA EKIPA

U EKIPI su glumci Biljana Nikolić, Bojan Veljović, Nikola Rakić, Dejan Tončić, kao i glumci koji se tek dokazuju, Filip Hajduković i Sanja Marinković, koji poput režiserke gostuju na kruševačkoj sceni. Dramaturg na projektu bio je Jovan Ristić, scenografija je bila poverena Ljubici Milanović, kostimi - Marini Sremac. Upravnik Branislav Nedić kao narednu premijeru najavljuje predstavu "Zvonar Bogorodičine crkve", čija je pretpremijera izvedena u okviru obeležavanja Vidovdana ovog juna.