JUGOSLOVENSKO dramsko pozorište će 16. septembra u 12 časova u foajeu teatra obeležiti stoti rođendan Branke Veselinović, članice prvog ansambla JDP-a i najstarije glumice u našoj zemlji.

Pre punih 70 godina, 3. aprila 1948. godine, Veselinovićeva je zaigrala u prvoj predstavi JDP-a "Kralj Betajnove", a sa suprugom Mlađom Veselinovićem u toj kući je provela i ceo radni vek. Obeležavanje ovog značajnog jubileja JDP čini u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja i Skupštinom grada Beograda, a treba istaći da su "Novosti" serijom tekstova podsećale i animirale kulturnu javnost da se ovaj izuzetan datum ne sme zaboraviti.

PROČITAJTE JOŠ: Plemenita za orden

Na sceni "Ljuba Tadić" 13. i 14. septembra biće izvedena predstava "Svita br. 3 'Evropa'", koja je na programu ovogodišnjeg Bitefa, a za 5. oktobar na istoj sceni zakazana je premijera komada "Vrat od stakla" Biljane Srbljanović, u režiji Jagoša Markovića.

Repertoar za septembar biće objavljen početkom naredne nedelje, kada će početi i prodaja ulaznica. Biće nastavljena i akcija "Popust na umetnost", te će karte za većinu predstava na dan izvođenja biti jeftinije za 50 odsto.