SAMO nekoliko dana pre početka Festivala filmskog scenarija koji će ove godine doživeti svoje 42. izdanje, u petak su u Vrnjačkoj Banji, u amfiteatru letnje pozornice koji nosi ime velikana srpske scene Danila Bate Stojkovića, počeli tradicionalni, deveti po redu "Batini dani", u spomen na ovog legendarnog glumca preminulog pre 16 godina, čijih se pozorišnih i filmskih uloga i danas svi rado sećaju.

Zvanični program počeo je književnom večeri posvećenoj Miri Banjac, a posle ceremonije svečanog otvaranja u potpuno renoviranom amfiteatru, usledila je pozorišna predstava "ART", u kojoj glavne role igraju Milan Gutović, Miljan Prljeta i Marko Gvero.


Pročitajte još - Ceca Bojković otvara Dane Bate Stojkovića


U centralnom vrnjačkom parku kraj "Batinog drveta" u subotu će biti zasađena stabla za preminule glumce Ljubišu Samardžića i Nebojšu Glogovca, a u svojevrsnom evociranju uspomena na naše glumačke velikane, kako je najavljeno, trebalo bi da učestvuju naši poznati glumci Milan Caci Mihajlović, Mira Banjac, Dragan Vujić Vujke, Milan Kalinić, Srđan Ivanović, Dejan Lutkić, Viktor Savić...

A večeras, na trgu kraj vodopada, na repertoaru su najpre predstava "Idiot", u kojoj nastupaju Srđan Ivanović i Milan Kalinić, potom predstava "Banjski spomenar" u amfiteatru, a na istom mestu sledi i projekcija legendarnog filma Gorana Paskaljevića "Varljivo leto '68", u kome je Bata ostvario jednu od nezaboravnih uloga.


PREDSTAVA ZA KRAJ

PROGRAM "Batinih dana" se završava u nedelju veče, u vrnjačkom bioskopu, pozorišnom predstavom "Ubi me kurje oko", u kojoj glume Srđan Ivanović, Andreja Miračić i Vesna Stanković.