PRE dve godine,tokom pokušaja državnog udara u Turskoj, Srbija nije krila podršku predsedniku Erdoganu i demokratskom poretku koji je bio napadnut i među prvima smo osudili te napade - kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u četvrtak veče u Kulturnom centru Novog Sada na otvaranju izložbe fotografija „15. jul – dan demokratije i nacionalnog jedinstva" u prisustvu turskog ambasadora u Srbiji Njegove ekselencije Tanžu Bilgiča.

Gradonačenik Novog Sada je, zatim, dodao da posle dve godine Srbija i Turska nižu sve bolje bilateralne i ekonomske odnose i kada na globalnom nivou svi imaju potrebu za mirom, naše dve države su garancija tog mira na Balkanu.

Pročitajte još - Predsednik: Turska i Srbija - najbolji odnosi u modernoj istoriji; Ankara neće promeniti stav o Kosmetu, ali želi stabilnost

Otvarajući izložbu, ambasador Turske, najavio je da će se u bliskoj budućnosti turski investitori bliže upoznatisa mogućnostimaza ulaganja u Novi Sad i Vojvodinu.

Ova izložba, koja sadrži 18 autentičnih fotografija, a priređena je u organizaciji Ambasade Republike Turske u Republici Srbiji, Turske agencije za saradnju i koordinaciju – TIKA i Novinske agencije „Anadolija" zajedno sa KCNS-om, trajaće do ponedeljka, 16.jula.