IAKO su nadležne službe i Komunalna inspekcija izvestile kafiće u niškoj Tvrđavi da će od 5. do 8. jula biti održana manifestacija 27. Internacionalnih horskih svečanosti, zbog čega im je bilo zabranjeno da puštaju glasnu muziku u periodu od 20.30 pa do ponoći, neki vlasnici kafića nisu ispoštovali zabranu zbog čega će protiv njih biti podneta prijava.

Zbog glasne muzike, oni su ugrozili odvijanje glavnog programa zbog čega je negodovala i publika.

- Mada se dogodilo pred kraj večeri, dovoljno je to što se ta muzika pomešala sa ovom na svečanostima. Jer, ovo je internacionalni događaj koji se tradicionalno održava u našem gradu i na koji smo mi Nišlije jako ponosni, pa smatram da ovakve stvari ne bi smele da se dešavaju - rekla je Nišlijka Maja Kostić.

U Niškom kulturnom centru kažu da su morali da reaguju prijavom protiv vlasnika kafića s obzirom na to da su kao organizatori ove javne gradske manifestacije na vreme poslali dopise svim nadležnim službama, između ostalog i Komunalnoj inspekciji GO Crveni krst o tome da se program manifestacije održava na Letnjoj pozornici u Tvrđavi svake večeri.

PROČITAJTE I:Angažovana slika Evrope

- Na otvaranju manifestacije se desilo da je oko 22.30, iz potpuno neobjašnjivih razloga, jedan od kafića pustio muziku u terminu za koji je važila zabrana Komunalne inspekcije GO Crveni krst. Energičnom reakcijom organizatora manifestacije, Niškog kulturnog centra, Komunalne inspekcije i Komunalne policije Grada Niša zaustavljeno je glasno emitovanje muzike u kafiću i sprečeno ometanje programskih aktivnosti na Letnjoj pozornici, a prekršioci naloga Komunalne inspekcije suočiće se sa odgovarajućim prijavama nadležnih organa.