POVODOM desetogodišnjice smrti Darinke Jevrić, velike srpske pesnikinje iz Prištine u Domu kulture u Gračanici otvorena je čitaonica koja će nositi njeno ime.

O liku i delu Darinke Jevrić govorila je njena dugogodišnja prijateljica prof. dr Mitra Reljić:

- Otkako se u najranijoj mladosti latila pera, svedočila je o svom narodu, sklupčanom i poniženom, ali ne iz pozicije poniženog, jer ona nikada nije mogla biti onaj "umereni Srbin", kakvi su mnogima odgovarali. Darinkino jedino sredstvo borbe bila je reč, a nekako joj se dalo da bude na gorućoj koti, jer je ostala u svojoj Prištini i kada je većina Srba iz nje izbegla.

Brankica Kostić, direktorka Narodne biblioteke iz Gračanice, naglasila je da Dom kulture i Narodna biblioteka u Gračanici ulažu velike napore da se opšte stanje posrtanja promeni.

- Naša dužnost je da od dece, koja će nadam se biti najčešći korisnici ovog prostora, napravimo dobre ljude, obrazovane i naučene da samo rad vodi ka pravom bogatstvu - rekla je Kostićeva.

BOGAT KNjIŽNI FOND

U GRAČANIČKOM Domu kulture ističu da će građani, studenti i đaci, imati mogućnost da koriste knjižni fond Narodne biblioteke "Gračanica" i biblioteke Doma kulture koja poseduje deset hiljada knjiga.